Κορονοϊός: Νέα συνεδρίαση των ειδικών – Καρναβάλια και γήπεδα στο τραπέζι ενώ οι νεκροί ξεπερνούν καθημερινά τους 100

Κορονοϊός: Νέα συνεδρίαση των ειδικών – Καρναβάλια και γήπεδα στο τραπέζι ενώ οι νεκροί ξεπερνούν καθημερινά τους 100

Τους επιδημιολογικούς δείκτες και την πορεία της πανδημίας στη χώρα εξετάζουν και πάλι σήμερα Τετάρτη οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την μερική άρση ορισμένων μέτρων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ. Ωστόσο, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ φανερώνουν πως η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει. Οι νεκροί παραμένουν σταθερά πάνω από 100, τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι ενώ οι 524 διασωληνωμένοι δείχνουν την μεγάλη πίεση που συνεχίζει να δέχεται το ΕΣΥ.

Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση προμήνυε πως μέσα στο Φεβρουάριο θα ξεμπερδεύαμε με τον κορονοϊό, οι επιδημιολόγοι δεν συμμερίζονται σε καμία περίπτωση την άποψη αυτή. Αντίθετα, αναμένουν ένα νέο κύμα το επόμενο διάστημα. Όπως όλα δείχνουν ο ορίζοντας άρσης των περιοριστικών μέτρων, ή τουλάχιστον της συντριπτικής πλειοψηφίας τους, τοποθετείται το Πάσχα, δηλαδή στα τέλη Απριλίου και αυτό αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, όπως μία νέα μετάλλαξη ενώ οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αναμένεται και φέτος να ακυρωθούν. 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης ο οποίος υποστήριξε πως θα ήταν προτιμότερο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα. Παράλληλα, σε χθεσινές του δηλώσεις ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος δε φάνηκε επίσης ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Αντίθετα, όσον αφορά το Πάσχα είπε πως «φέτος θα καταφέρουμε να πάμε στο χωριό».

Τι θα συζητήσει

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση λοιπόν, οι ειδικοί θα λάβουν αποφάσεις για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις αν και ο συνωστισμός στις αποκριάτικες συγκεντρώσεις δημιουργεί μεγάλες επιφυλάξεις. Γι’ αυτό είναι πιθανό να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού και φέτος.

Επιπλέον, θα εξεταστεί η αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα, από το 10% της χωρητικότητας που είναι σήμερα, με εφαρμογή του μέτρου από την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να αφορά στην αγωνιστική της μεθεπόμενης Κυριακής, 20 Φεβρουαρίου.

Το θέμα της επιστροφής των ορθίων στη διασκέδαση, παρ’ ότι έχει συζητηθεί με τους επιστήμονες, φαίνεται προς το παρόν να «παγώνει» προ ςτο παρόν.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter