Κορονοϊός: Νεκρή 60χρονη σε αδελφότητα – προπύργιο των αρνητών στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Νεκρή 60χρονη σε αδελφότητα – προπύργιο των αρνητών στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους ειδικούς ο μη εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε σκληροπυρηνικές αδελφότητες καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μία 60χρονη, σε μία τέτοια ομάδα στην ανατολική Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή της, σύμφωνα με το GRTimes.gr.

Οι ειδικοί έχουν εκτιμήσει πως τα ποσοστά ανεμβολίαστων στα μοναστήρια αγγίζουν το 80-90%.

Σύμφωνα πάντα με το GRTimes.gr, στη συγκεκριμένη κοινότητα είναι όλοι ανεμβολίαστοι, ενώ αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ιατρική βοήθεια, τουλάχιστον εκτός αυτής ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Για τον θάνατο της γυναίκας, η οποία άγνωστο παραμένει για πόσο καιρό νοσούσε από κορονοϊό, ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό.

Το φαινόμενο των αρνητών μοναχών τείνει να λάβει μορφή “εκρηκτικού κοκτέιλ διασποράς” στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρείται περιοχή “προπύργιο” των αντιεμβολιαστών, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την “παλαιά αδελφότητα” της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου αν και υπήρχε μεγάλη διασπορά αρνούνταν την ιατρική βοήθεια.

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό είναι το γεγονός πως, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσούν με κορονοϊό και άλλες γυναίκες, η αδελφότητα αρνείται να συνεργαστεί τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία, η οποία είναι αρμόδια να αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές και να διερευνηθεί η τυχόν διασπορά στην κοινότητα.

Υγειονομικές πηγές υπογράμμισαν χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr πως είναι άγνωστη η κατάσταση που επικρατεί εντός της αδελφότητας, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Τονίζουν μάλιστα πως το γεγονός αυτό δεν προκαλεί “έκπληξη”, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων, υπήρξαν “σκληροπυρηνικές” μονές που δεν ενημέρωναν, ούτε καν τον ΕΟΔΥ.

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter