Κορονοϊός: Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30

Κορονοϊός: Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30

Νέο διάγγελμα, το τρίτο κατά σειρά, θα απευθύνει στους «συμπολίτες του», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα, στις 19:30.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει νέα μέτρα. Ωστόσο θα φροντίσει να υπογραμμίσει ότι η χώρα μας μπήκε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, κάτι που από το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου και τα ενσωματωμένα Μέσα Ενημέρωσης προβάλλουν σαν «προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν είχε καταφέρει από το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας», αποσιωπώντας το αυτονόητο ότι η κρίση του κορονοϊού, ανάγκασε την Λαγκάρντ να ρίξει 750 δις ευρώ για να στηρίξει τις ευρωπαϊκές οικονομίες και φυσικά δεν θα άφηνε απέξω σε μία τέτοια συγκυρία την ελληνική. 

Αναμένεται πάντως ο πρωθυπουργός να πει ότι ανακοινώθηκε μία πρώτη δέσμη μέτρων και ότι θα υπάρξει και συνέχεια για την στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Πάντως η ελληνική κυβέρνηση πέρα από τις απαγορεύσεις φαίνεται ανέτοιμη και διστακτική. 

Ήδη τις ξέφυγαν οι 40.000 απολύσεις το Μάρτιο ενώ η πρώτη δέσμη μέτρων είναι κατώτερη των αναγκών. 

Υπολογίζεται σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η Λαγκάρντ στην σύσκεψη ότι κάθε μήνας παγώματος της οικονομίας μετριέται με ύφεση 2%. 

Το αρνητικό για την ελληνική οικονομία είναι ότι είχε μπει σε κάμψη ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2019 λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της περικοπής των επιδομάτων, εν αναμονή της έκρηξης των επενδύσεων που φυσικά δεν ήλθαν και δεν επρόκειτο να έλθουν. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter