Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ για τις ΗΠΑ με 109.658 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ για τις ΗΠΑ με 109.658 κρούσματα σε 24 ώρες

Στις ΗΠΑ καταγράφηκε χθες Πέμπτη ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τουλάχιστον 109.658 μολύνσεις, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζεται στα στοιχεία που ανακοινώνουν οι πολιτειακές αρχές.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός δεν είναι ο οριστικός, τονίζει το πρακτορείο, καθώς αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο όταν δοθούν στη δημοσιότητα τα δεδομένα ανά κομητεία στην πολιτεία Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ρόιτερς, τα νέα κρούσματα SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 100.000 ημερησίως τις τρεις από τις τελευταίες επτά ημέρες.

Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας ασκεί ολοένα μεγαλύτερη πίεση στα νοσοκομεία σε πολλές πολιτείες κι αναγκάζει πολλές οικογένειες να ξανασκεφτούν τα σχέδιά τους ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών, την 26η Νοεμβρίου.

Η εξάπλωση επιταχύνεται σε όλη τη χώρα, με 19 από τις 50 πολιτείες να καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων σε ημερήσια βάση χθες. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για εξέλιξη άνευ προηγουμένου. Οι περισσότερες πολιτείες που είχαν καταγράψει ημερήσια ρεκόρ ταυτόχρονα ως εδώ ήταν 16· αυτό είχε συμβεί την 30ή Οκτωβρίου, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ρόιτερς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter