Κορονοϊός: Ο λόγος στους ειδικούς για την άρση των μέτρων – Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Κορονοϊός: Ο λόγος στους ειδικούς για την άρση των μέτρων – Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Δεδομένη θεωρείται η επέκταση του lockdown μέχρι τουλάχιστον τις 14 Δεκεμβρίου με τα κρούσματα να παραμένουν καθημερινά πάνω από 2000 ενώ το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Θράκη, αλλά και στην Αττική. 

Σήμερα λοιπόν, ή το αργότερο αύριο Παρασκευή, αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση του lockdown αλλά και ένας οδικός χάρτης για το τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα.

Μια μικρή γεύση των προθέσεών του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις. Μιλώντας στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο πρωθυπουργός τόνισε πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα πουν οι ειδικοί, ενώ νωρίτερα, σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Columbia, αποκάλυψε πως τα μπαρ και η νυχτερινή διασκέδαση θα παραμείνουν κλειστά έως ότου έλθει το εμβόλιο.

Βιαστικό άνοιγμα λόγω Χριστουγέννων

Παρά το γεγονός πως γιατροί και ειδικοί φωνάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ πως ένα άνοιγμα της αγοράς θα ήταν καταστροφικό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βιάζεται και βρίσκεται σε σκέψεις για το αν πρέπει να υπάρξει κάποιο μικρό άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων. Ο Άδωνης Γεωργιάδης ήδη δήλωσε την Τετάρτη πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών).

Την ίδια στιγμή, παραμένει άγνωστο εάν και πότε θ’ ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα.

Σκέψεις υπάρχουν και για το άνοιγμα των κομμωτηρίων μετά τις 14 Δεκεμβρίου.

Αποφασίζουν οι ειδικοί

Τις τελικές τους αποφάσεις αναφορικά με την άρση του lockdown και των μέτρων κατά του κορονοϊού αναμένεται να λάβουν σήμερα Πέμπτη οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να κάνουν και τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό.

Οι επιστήμονες της επιτροπής στην πλειοψηφία τους δεν φαίνεται να συμφωνούν με το βιαστικό άνοιγμα της χώρας λόγω Χριστουγέννων, αφού τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι αλλά και οι θάνατοι δεν έχουν περιορισθεί κάτι που αποδίδουν στη χαλαρότητα των περιοριστικών μέτρων.

«Οτιδήποτε ανοίξει θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά και με συνεχή παρακολούθηση», σημείωσε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος εκτιμώντας ότι ένα ενδεχόμενο πρόωρο άνοιγμα, είναι επικίνδυνο όσον αφορά το τρίτο κύμα της πανδημίας, αφού «όσο πιο αργά, τόσο το καλύτερο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter