Κορονοϊός: Ο λοιμωξιολόγος που ανέβηκε στο Diamond Princess αποκαλύπτει: Φοβήθηκα από τη χαώδη κατάσταση (Video)

Κορονοϊός: Ο λοιμωξιολόγος που ανέβηκε στο Diamond Princess αποκαλύπτει: Φοβήθηκα από τη χαώδη κατάσταση (Video)

Τα όσα αντίκρισε στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess που ετέθη σε καραντίνα λόγω κορονοϊού στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, ο Ιάπωνας λοιμωξιολόγος, Κεντάρο Ιουάτα.

Μιλώντας σε βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στη συνέχεια για να περιγράψει την εμπειρία του, ο καθηγητής ειδικευμένος στις λοιμώδεις νόσους του Πανεπιστημίου του Κόμπε, δήλωσε ότι αισθάνθηκε «τρόμο», όπως σε καμία άλλη χώρα κατά την διάρκεια της καριέρας του, διατυπώνοντας μία σπάνια στους επίσημους ή πανεπιστημιακούς κύκλους δημόσια κριτική στην Ιαπωνία.

Αρχικά, αναφέρεται στις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να λάβει άδεια και να ανέβει στο κρουαζιερόπλοιο και στη συνέχεια κατήγγειλε με δριμύτητα τη «χαώδη κατάσταση» που επικρατεί.

«Αυτό το πλοίο είναι τελείως κατάλληλο για τον έλεγχο της εξάπλωσης των λοιμώξεων. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις πράσινες (μη μολυσμένες) και κόκκινες (εν δυνάμει μολυσμένες) ζώνες και το προσωπικό μπορεί να κυκλοφορεί από την μία περιοχή στην άλλη, να τρώει, να τηλεφωνεί…», λέει.«Βρέθηκα στην Αφρική για την επιδημία του Εμπολα. Βρέθηκα σε άλλες χώρες για την χολέρα, στην Κίνα το 2003 για το Sars…Ποτέ δεν φοβήθηκα μήπως μολυνθώ κι εγώ. Αλλά στο εσωτερικό του Diamond Princess φοβήθηκα…διότι δεν υπήρχε κανένας τρόπο για να πει κανείς πού βρίσκεται ο ιός», αναφέρει στο βίντεο.

«Δεν υπήρχε υπεύθυνος για την διαχείριση των λοιμώξεων» είπε.

Ο επιστήμονας τρομοκρατήθηκε τόσο που τέθηκε μόνος του σε καραντίνα 14 ημερών φοβούμενος ότι θα μολύνει την οικογένειά του.

Στα 2.400 άτομα που έκαναν τεστ επί του πλοίου, 542 βγήκαν θετικά και τα αποτελέσματα των υπολοίπων δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Κρατικοί υπάλληλοι που ανέβηκαν στο πλοίο βρέθηκαν αργότερα θετικοί στον ιό.

https://www.youtube.com/watch?v=vtHYZkLuKcI

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter