Κορονοϊός: Θετικοί Πασκουάλ και 8 παίκτες στη Ζενίτ!

Κορονοϊός: Θετικοί Πασκουάλ και 8 παίκτες στη Ζενίτ!

Oλόκληρη η ομάδα μπάσκετ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορονοΪού! Όπως ανακοινώθηκε από τον ρωσικό σύλλογο, οκτώ παίκτες, τέσσερις προπονητές και ένας μασέρ θρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 και απομονώθηκαν στο σπίτι τους μέχρι νεωτέρας.

Ανάμεσα στα κρούσματα βρίσκεται ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ, αλλά όχι ο μάνατζερ Μάνος Παπαδόπουλος. Οι μπασκετμπολίστες που βρέθηκαν θετικοί είναι οι Πάνγκος, Πονίτκα, Μπάρον, Xόλινς, Γκουντάιτις, Πούσκοφ, Τρούσκιν, Βόλχιν.

Η ερχόμενη εβδομάδα έχει διπλή αγωνιστική στην Euroleague και θεωρείται αμφίβολο αν η Ζενίτ θα μπορέσει να αγωνιστεί. Πάντως, ο νέος κανονισμός της διοργάνωσης προβλέπει ότι σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής ενός αγώνα η «υπεύθυνη» ομάδα μηδενίζεται και χάνει το ματς στα χαρτιά με 0-20, κάτι που συνέβη με την Ολύμπια Λιουμπλιάνα σε αγώνα του Eurocup την περασμένη εβδομάδα. Oι δύο ρωσικές ομάδες ζήτησαν επίσημα την αναβολή των επόμενων αγώνων τους.

Στο μεταξύ παρόμοια κρίση αντιμετωπίζει οι Χίμκι, με 5 θετικούς παίκτες, αλλά και η Βιλερμπάν, στην οποία ο Νόρις Κόουλ αποσύρθηκε κακήν κακώς από το σημερινό ματς πρωταθλήματος ενώ είχε προλάβει να αγωνιστεί επί 40 δευτερόλεπτα! Οι Γάλλοι, που πρόκειται να υποδεχθούν τον ΠαναθηναΪκό το βράδυ της Τρίτης, έχουν θετικούς άλλους δύο αθλητές, καθώς και τον προπονητή Τι Τζέι Πάρκερ.

Κρούσματα υπάρχουν επίσης στον Ερυθρό Αστέρα (Τέρι) και στη Ζαλγκίρις (Λοβέρν), ενώ η Μπαρτσελόνα ατιμετωπίζει πρόβλημα με τους προπονητές Σαρούνας Γιασικέβιτσιους και Ντάριους Μασκολιούνας. Στους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.   

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter