Κορονοϊός: «Θετικός» ο Σμαρτ… και όχι μόνο

Κορονοϊός: «Θετικός» ο Σμαρτ… και όχι μόνο

Ο κορονοιός χτύπησε τα “μεγαθήρια” του NBA στη διάρκεια της νύχτας. Ο μπασκετμπολίστας Μάρκους Σμαρτ των Μπόστον Σέλτικς είναι το επόμενο από τα “θύματά” του.

Μέσα σε μερικές ώρες, ανακοινώθηκε από τους Λος Άντζελες Λέικερς, τους Φιλαδέλφεια Σίξερς και τους Μπόστον Σέλτικς ότι μέλη των τριών ιστορικών ομάδων αποδείχθηκαν θετικοί στον COVID-19 μετά από εξέταση. Αρχικά δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα ονόματα, αλλά μετά από λίγο ο Σμαρτ ομολόγησε ότι ο ίδιος βρέθηκε “θετικός”.

Ο άσος των Σέλτικς, που αγωνίστηκε και στο Μουντομπάσκετ 2019, εξετάστηκε όταν ενημέρωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με άλλον θετικό πολίτη και αποδείχθηκε ότι φέρει και αυτός τον ιό, χωρίς πάντως να παρουσιάζει συμπτώματα.

“Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν την κατάσταση σοβαρά”, έγραψε ο ίδιος στο Twitter. “Χρειάζονται περισσότερες εξετάσεις το συντομότερο δυνατό, δεν είναι αστείο. Οφείλουμε να κρατήσουμε κοινωνικές αποστάσεις ο ένας από τον άλλο. Θα νικήσουμε όλοι μαζί, αλλά προς το παρόν πρέπει να μείνουμε χωριστά”.

Ο Σμαρτ βρίσκεται εδώ και 5 ημέρες σε καραντίνα.

Οι Λέικερς (στους οποίους ανήκει και ο Κώστας Αντετοκούνμπο) έχουν δύο παίκτες θετικούς στον ιό, ενώ οι Σίξερς ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν θετικά τρία μέλη της ομάδας, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για αθλητές ή όχι.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από τους Ντένβερ Νάγκετς ότι και στις δικές τους τάξεις βρέθηκε ένα κρούσμα, χωρίς να διευκρινίζεται η ιδιότητά του.

Μέχρι τώρα 8 ομάδες του ΝΒΑ (στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι Μιλγουόκι Μπακς) έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι διεξήγαγαν ομαδικά τεστ για τον κορονοϊό και ήδη οι περισσότερες από αυτές παρουσίασαν κρούσματα.

Τρία αστέρια πρώτης γραμμής, οι Κέβιν Ντουράντ (Νετς), Ντόνοβαν Μίτσελ και Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ) επιβεβαιώθηκε επίσημα τις προηγούμενες ημέρες ότι είναι φορείς του τρομακτικού ιού. Κανένας από αυτούς δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας.

Το NBA έχει διακόψει τις εργασίες του εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, ενώ χθες απαγορεύτηκε η μετακίνηση των παικτών εκτός ΗΠΑ, καθώς και η εκγύμνασή τους είτε στα προπονητήρια των ομάδων είτε σε άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς αθλητικούς χώρους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter