Koρονοϊός: Οι εφημερίδες πλέον θα πωλούνται σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων – Το ΦΕΚ

Koρονοϊός: Οι εφημερίδες πλέον θα πωλούνται σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων – Το ΦΕΚ

Επιβάλλεται πλέον νομοθετικά η υποχρέωση των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων να πωλούν εφημερίδες. 

Δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση την οποία υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης με την οποία ρυθμίζεται το νέο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, ενώ παράλληλα αυτά ορίζεται υποχρεωτικά ότι θα πωλούν εφημερίδες . Μάλιστα προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα –σε αντίθετη περίπτωση προβλέπονται ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα

Οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση Αριθμ. 31927/2020 (ΦΕΚ Β΄, Αρ. Φύλλου 945/21.3.2020), με τίτλο «Τροποποίηση του εθνικού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, λειτουργία τους κατά τις Κυριακές καθώς και καθιέρωση υποχρέωσης αυτών προς πώληση εφημερίδων».

Στο άρθρο 1 και άρθρο 2 ορίζεται ότι το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων παρατείνεται κατά μία ώρα για τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020 (θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:00) ενώ αυτά θα λειτουργούν υποχρεωτικά σε όλη την Επικράτεια για την Κυριακή 22.3.2020 με ωράριο 09:00 – 17:00.

Στο άρθρο 3 αναφέρεται ότι «Από τη δημοσίευση της παρούσας τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες». Στο άρθρο 5 αναφέρεται ότι «οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα στην παρούσα. Η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου που προβλέπονται στην πρώτη παράγραφο του άρθρου εικοστού δεύτερου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 68)».

Document(6) by Stathis Metsovitis on Scribd

Παράλληλα, πάντως, πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές, για την εντατικοποίηση της εργασίας σε αυτά, με επίκεντρο την πανδημία, ενώ συνδικαλιστικές παρατάξεις καλούν τον κόσμο να μην πάει για ψώνια .

Διαβάστε σχετικά

Κορονοϊός: «Όχι ψώνια την Κυριακή» καλούν συνδικαλιστές με αφορμή τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter