Κορονοϊός: Οι ειδικοί προειδοποιούν πως τίποτα δεν έχει τελειώσει – «Βλέπουν» και νέο επιδημικό κύμα

Κορονοϊός: Οι ειδικοί προειδοποιούν πως τίποτα δεν έχει τελειώσει – «Βλέπουν» και νέο επιδημικό κύμα

Η κυβέρνηση μπορεί να παλεύει για να μεταδώσει το μήνυμα πως η πανδημία οδεύει προς το τέλος της ωστόσο, οι ειδικοί έχουν άλλη άποψη και δεν συμμερίζονται την ίδια αισιοδοξία. Προειδοποιούν μάλιστα για επανάκαμψη της πανδημίας.

«Από χθες είμαστε σε επανάκαμψη της πανδημίας, σε μια δεύτερη κορυφή, αυτή του πέμπτου κύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημειώνοντας ότι υπάρχει καθαρή αύξηση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Την ίδια ώρα, τα μοντέλα που παρουσίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης δείχνουν με βεβαιότητα ότι ο μήνας που διανύουμε θα είναι ο χειρότερος Φεβρουάριος μέχρι τώρα στην πανδημία σε επίπεδο θανάτων.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα δούμε τα κρούσματα να ανεβαίνουν και σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κορύφωση θα φτάσει τα 31.000 με 32.000 κρούσματα την ημέρα σε έναν μέσο όρο κάτι το οποίο απέδωσε στην σημαντική πτώση του ρυθμού εμβολιασμού. «Αυτό σημαίνει πως πολλοί περισσότεροι από εμάς είμαστε διαθέσιμοι να κολλήσουμε γιατί δεν έχουμε κάνει την τρίτη δόση και μερικοί θα κολλήσουν πιο βαριά» υπογράμμισε.

Για ένα νέο επιδημικό κύμα από την Άνοιξη, μίλησε με τη σειρά του ο  Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος ευελπιστώντας όπως είπε να είναι ηπιότερο.

«Περιμένουμε ένα ακόμα επιδημικό κύμα έξαρσης, το να πούμε ότι φτάσαμε σε ενδημική μορφή της πανδημίας είναι πάρα πολύ προχωρημένο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter