Κορονοϊός: Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες βάζουν ξανά μπροστά τις μηχανές

Κορονοϊός: Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες βάζουν ξανά μπροστά τις μηχανές

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων η Volkswagen και η Mercedes-Benz, θα ξεκινήσουν και πάλι την παραγωγή τους σε κάποια εργοστάσια την επόμενη εβδομάδα αφού η χώρα προχωρά στην χαλάρωση των περιορισμών που στόχο είχαν να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η καγκελάριος Άνγελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι η Γερμανία έχει καταφέρει «μια προσωρινή εύθραυστη επιτυχία» στη μάχη κατά του κορονοϊού και ότι η έξοδός της από το lockdown θα ξεκινήσει με μερικό άνοιγμα των καταστημάτων την επόμενη εβδομάδα και των σχολείων από τις 4 Μαΐου.

Σε αντίθεση με την Ιταλία και την Ισπανία, η Γερμανία ποτέ δεν απαγόρευσε την παραγωγή αυτοκινήτων, αν και η λειτουργία των εργοστασίων παρέλυσε καθώς οι αρχές περιόρισαν τις μετακινήσεις των ανθρώπων και έδωσαν εντολή να κλείσουν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, πλήττοντας τη ζήτηση.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων για το βασικό εμπορικό της σήμα στο Τσβικάου της Γερμανίας και την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας στις 20 Απριλίου.

Τα εργοστάσια σε Ρωσία, Ισπανία, Πορτογαλία και ΗΠΑ θα αυξήσουν την παραγωγή τους από τις 27 Απριλίου, ενώ τον Μάιο θα ακολουθήσουν οι μονάδες σε Νότια Αφρική, Αργεντινή, Βραζιλία και Μεξικό.

«Με τις αποφάσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων στη Γερμανία και τη χαλάρωση των περιορισμών σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για σταδιακή επανέναρξη της παραγωγής», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Ραλφ Μπραντστέτερ, επιχειρησιακός διευθυντής της μονάδας Volkswagen.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναπροσαρμόσει την παραγωγή της προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης αλλαγές στις βάρδιες και τα διαλείμματα καθώς και τον τρόπο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης των εργαζομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα της VW.

Στην Κίνα, όπου η Volkswagen έχει ήδη εφαρμόσει μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, τα 32 από τα 33 εργοστάσια έχουν ξεκινήσει και πάλι να λειτουργούν και δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των υπαλλήλων.

Η Daimler, η μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσιά της στο Αμβούργο, το Βερολίνο και το Ουντερτουρκχάιμ θα εκκινήσουν και πάλι την παραγωγή την επόμενη εβδομάδα.

Η γερμανική BMW ανακοίνωσε ότι δεν έχει πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης της παραγωγής. Η εταιρία έχει αναστείλει την παραγωγή έως τα τέλη Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter