Κορονοϊός: Οι Ιταλοί απαντούν στην «καραντίνα» με μουσική στη διαπασών (Videos)

Κορονοϊός: Οι Ιταλοί απαντούν στην «καραντίνα» με μουσική στη διαπασών (Videos)

Όλη η Ιταλία έχει τεθεί στην καραντίνα, με τους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους, αναζητώντας δημιουργικούς τρόπους ώστε να περάσουν την ώρα τους και να ανεβάσουν την ψυχολογία τους.

Η Ιταλία αποτελεί το «σημείο μηδέν» για την Ευρώπη, όσον αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 17.660, ενώ 1.266 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Εξέλιξη που έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να θέσει γενικό «λουκέτο» σε όλη τη χώρα, κλείνοντας σχολεία, πανεπιστήμια, υπηρεσίες, μουσεία, χώρους διασκέδασης, με στόχο να μειωθούν οι ρυθμοί εξάπλωσης.

Παράλληλα, οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μένουν όσο το περισσότερο γίνεται στα σπίτια τους, με τους περισσότερους εξ αυτών να ακολουθούν τις συστάσεις, παραμένοντας εντός των τεσσάρων τειχών. Γι’ αυτό και οι Ιταλοί έχουν βρει έναν δημιουργικό τρόπο ώστε να ανεβάσουν την ψυχολογία τους και να περάσουν δημιουργικά και… καλλιτεχνικά την ώρα τους.

Τις τελευταίες ώρες έχουν αναρτηθεί δεκάδες βιντεάκια στα social media προερχόμενα από μεγάλες ιταλικές πόλεις. Στις γειτονιές, ο κόσμος βγαίνει στο μπαλκόνι του ακούγοντας μουσική στη διαπασών και τραγουδώντας μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια της χώρας, διεθνείς επιτυχίες, συνθήματα ποδοσφαιρικών ομάδων αλλά και τον εθνικό ύμνο της χώρας. 

https://twitter.com/SARS_COVID19/status/1238289996601122817

https://twitter.com/faerirose/status/1238532610793574407

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter