Κορονοϊος: Πανικός και στην Αυστραλία – Άδειασαν τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ (Photos)

Κορονοϊος: Πανικός και στην Αυστραλία – Άδειασαν τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ (Photos)

Η εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού και στην Αυστραλία, έχει προκαλέσει πανικό στους πολίτες οι οποίοι συρρέουν στα σούπερ μάρκετ και αγοράζουν ήδη πρώτης ανάγκης.

Μάλιστα, είδη όπως ρύζι, ζυμαρικά και όσπρια έχουν εξαντληθεί όπως επίσης χαρτί υγείας, κρεμοσάπουνο και αντισηπτικά τζελ.

«Είδαμε μια απότομη αύξηση της ζήτησης για προϊόντα μεγάλης διάρκειας τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μερική έλλειψη αποθεμάτων σε ορισμένα από τα καταστήματά μας» δήλωσε εκπρόσωπος της Woolworths.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, προέτρεψε τους καταναλωτές να είναι ψύχραιμοι.

«Προτού έρθω εδώ σήμερα, μίλησα τόσο με την Coles όσο και με την Woolworth (μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ) προκειμένου να ενημερωθώ για τις ρυθμίσεις τους και εκτιμώ την ανταπόκρισή τους και τα βήματα που ακολουθούν για να διαβεβαιώσουν τους πελάτες τους» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα στείλουν το ίδιο μήνυμα που σας στέλνω κι εγώ σήμερα. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να συνεχίσουν κανονικά τις δουλειές τους και να ακολουθήσουν το καθημερινό τους πρόγραμμα με ήρεμο τρόπο. Μου μίλησαν για τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει γύρω από τις γραμμές τροφοδοσίας τους και θα ήθελα απλώς να παροτρύνω τους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά τους με τον συνήθη τρόπο, όσον αφορά σε αυτά τα θέματα».

Οι ίδιες σκηνές πανικού επικρατούν και στην Ιταλία, με πολλά ράφια των σούπερ μάρκετ να είναι άδεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter