Κορονοϊός: Παραμένει η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση στις ΜΕΘ

Κορονοϊός: Παραμένει η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση στις ΜΕΘ

Η κατάσταση που επικρατεί στον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ αποτελεί ένα από τα κυριότερα κριτήρια των λοιμωξιολόγων για την άρση των μέτρων, με τα στοιχεία να μη δείχνουν βελτίωση, όπως τονίστηκε στην ενημέρωση της Δευτέρας από το υπουργείο Υγείας.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκίνησε την τοποθέτησή της με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, καθώς το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 250 νέα κρούσματα στην Αττική, 243 στη Θεσσαλονίκη και 102 στο Κιλκίς.

«Υπάρχουν περιοχές οι οποίες ακόμη βράζουν», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Επιτροπή λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί το άνοιγμα των σχολείων μετά τη γιορτή των Φώτων.

Όσο για τα κριτήρια της Επιτροπής για την άρση των μέτρων, η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ αποτελεί το σημαντικότερο εξ αυτών, η οποία δεν έχει βελτιωθεί.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος σημείωσε πως η μείωση των ενεργών κρουσμάτων συνεχίζεται, ωστόσο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. «Το Rt σε Αττική και Θεσσαλονίκη έπεσε κάτω από τη μονάδα, αλλά επιμένει το επιδημιολογικό φορτίο στη Δυτική Ελλάδα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στο ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται ήδη σε οριακή κατάσταση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter