Κορονοϊός: Παραμένουν επτά τα κρούσμα στην Ελλάδα – Καλά στην υγεία τους οι ασθενείς

Κορονοϊός: Παραμένουν επτά τα κρούσμα στην Ελλάδα – Καλά στην υγεία τους οι ασθενείς

Επτά παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως επισήμανε και τα επτά είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν σε απομόνωση στους ειδικούς θαλάμους. 

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 270 επαφές των επτά κρουσμάτων τα οποία είναι αρνητικά στον κορονοϊό ενώ συνολικά έχουν ληφθεί δείγματα από 570 ύποπτα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα παγκοσμίως έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό 91.000 άνθρωποι. 

Επίσης, ο κ Τσιοδρας μίλησε και πάλι για τις ευπαθείς ομάδες και επισήμανε ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε τον κίνδυνο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κλείσιμο των σχολείων και εξήγησε ότι μπορεί το μέτρο να είναι υπερβολικό σε σχέση με τα μέχρι στιγμής κρούσματα ωστόσο, σκοπός είναι να μειωθεί η διάδοση μέχρι να υποχωρήσει η γρίπη, να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας και να αρχίσει να καλυτερεύει ο καιρός.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σωτηρία» οι δύο Έλληνες που είχαν μπει σε καραντίνα καθώς ήταν επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess το οποίο είχαν, επίσης, βάλει σε καραντίνα οι Ιαπωνικές αρχές.

Οι δύο Έλληνες είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα στις 22 Φεβρουαρίου και δεν είχαν εμφανίσει συμπτώματα. Ωστόσο είχαν τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες, όσες έχει υπολογιστεί ότι χρειάζονται για να εκδηλωθούν τα συμπτώματα του ιού.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε επίσης ότι ο ιός αυτός έχει δείξει ότι οι τεράστιες αυξήσεις στα κρούσματα έρχονται στις 3 με 5 εβδομάδες από την εισαγωγή των κρουσμάτων στη χώρα και βέβαια αυτό εξαρτάται από τα μέτρα που παίρνει η κάθε χώρα. Δηλαδή, εάν μια χώρα καταφέρει και περιορίσει στο 70 % των μεταδόσεων ιχνηλατώντας τις επαφές των ανθρώπων που ήρθαν για παράδειγμα από το Μιλάνο, έχει πολύ μεγαλύτερο βαθμό επιτυχίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter