Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων εξετάζουν οι ειδικοί – Τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχίζουν να τους ανησυχούν

Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων εξετάζουν οι ειδικοί – Τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχίζουν να τους ανησυχούν

Προς παράταση των μέτρων για τον κορονοϊό οδηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνομώνων η οποία συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη και καλείται να εξετάσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Για ακόμα μία φορά ο αριθμός των νεκρών χθες, Τρίτη άγγιξε τριψήφιο αριθμό με τους διασωληνωμένους να παραμένουν σταθερά υψηλά στους 673 ενώ τα κρούσματα αν και έχουν σημειώσει μια σχετική πτώση σε σχέση με τις ημέρες των εορτών έφτασαν χθες τα 23.340. Τα νούμερα αυτά μαρτυρούν αδιαμφισβήτητα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα όπως έχει προδιαγράψει η κυβέρνηση με τη διασπορά του ιού να παραμένει τεράστια και το ΕΣΥ να δοκιμάζει κάθε μέρα τις αντοχές του.

Αν και η κυβέρνηση έχει επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στην εστίαση και την διασκέδαση ήδη από την Πρωτοχρονιά, τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν ανησυχητικά. Οι ειδικοί συνεχίζουν να διαμηνύουν πως είναι αναγκαίο τα μέτρα να παραταθούν όχι μόνο μία αλλά πιθανότατα και δύο εβδομάδες. Μάλιστα ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης έκανε χθες λόγο για «πλασματικό» αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες τονίζοντας πως τα πραγματικά είναι περίπου 40.000-45.000 διότι, όπως εξήγησε, «δεν ανακαλύπτουμε τουλάχιστον τα μισά ή εν πάση περιπτώσει έναν μεγάλο αριθμό μολυσμένων ατόμων».

Έτσι λοιπόν, ο περιορισμός για αυστηρά καθήμενους πελάτες στα καταστήματα εστίασης, ο περιορισμός στα έξι άτομα ανά τραπέζι, η χρήση της μάσκας και το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα αναμένεται να συνεχιστούν ενώ θα συζητηθεί εκ νέου αν θα συνεχιστεί και το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής.

Πλεύρης: Λογικό να παραταθούν τα μέτρα

Την παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλευρης μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στην ΕΡΤ.

Όπως υποστήριξε θεωρεί «λογικό» να υπάρξει μια παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου «και αυτό το αντιλαμβάνονται τα μέλη της επιτροπής».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter