Κορονοϊός: Παρατείνει την «καραντίνα» η Τσεχία

Κορονοϊός: Παρατείνει την «καραντίνα» η Τσεχία

Η κυβέρνηση της Τσεχίας παρέτεινε σήμερα έως τις 11 Απριλίου τα μέτρα σχετικού περιορισμού με στόχο την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έξω από το σπίτι, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που είναι οπωσδήποτε αναγκαία η έξοδος, παρατείνεται έως τις 11 Απριλίου στις 04.00 Γκρίνουιτς» (07.00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπιτς στο Twitter.

Ο περιορισμός στο σπίτι που επιβλήθηκε στις 16 Μαρτίου και αρχικά παρατάθηκε έως την 1η Απριλίου προβλέπει εξαιρέσεις συγκεκριμένα για τις μετακινήσεις έως τον χώρο της εργασίας, τις επισκέψεις σε οικείους που χρειάζονται βοήθεια, στην αγορά για τα ψώνια, σε ταφές και σε περιπάτους στη φύση.

Οι Τσέχοι καλούνται επίσης να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι και να μην σχηματίζουν συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων πλην των μελών της οικογένειάς τους.

Η Τσεχία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα απόψε 2.942 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ανάμεσά τους 23 θάνατοι. Η χώρα έκλεισε τα σύνορά της, τα σχολεία της, τα περισσότερα καταστήματα για να επιβραδύνει την διασπορά του ιού. Και τα μέτρα αυτά παρατάθηκαν έως τις 11 Απριλίου.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter