Κορονοϊός: «Παράθυρο» Πλεύρη για τέταρτη δόση τον Σεπτέμβριο για τον γενικό πληθυσμο (Video)

Κορονοϊός: «Παράθυρο» Πλεύρη για τέταρτη δόση τον Σεπτέμβριο για τον γενικό πληθυσμο (Video)

Ορθάνοιχτο άφησε ο υπουργός Υγείας το ενδεχόμενο για τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τον γενικό πληθυσμό τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς κάποιων περιοριστικών μέτρων, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, είπε: «Θα θέλαμε και στον κορονοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως: «θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό».

Ακόμα, υποστήριξε πως πιθανότατα ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνει με τη σειρά που γίνεται και στη γρίπη. Θα ξεκινήσει με βάση την ηλικία, θα επεκταθεί στις ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια στον γενικό πληθυσμό.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας είπε πως: «κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter