Koρονοϊός: Πέντε κρούσματα σε γηροκομείο της Γλυφάδας – Ασθενής «0» νοσηλεύτρια

Koρονοϊός: Πέντε κρούσματα σε γηροκομείο της Γλυφάδας – Ασθενής «0» νοσηλεύτρια

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί σε γηροκομείο στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γλυφάδας, Δημήτρη Ακρίβο, χρειάστηκαν τρία τεστ προκειμένου να εντοπιστούν τα πέντε κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο «Μεγαλόχαρη» στη Γλυφάδα. Ο ασθενής «0» ήταν μια νοσηλεύτρια που βρέθηκε θετική στον ιό το περασμένο Σάββατο. Συνολικά στο γηροκομείο φιλοξενούνται 35 ηλικιωμένοι με τους πέντε θετικούς, που κατά πληροφορίες είναι ασυμπτωματικοί να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το ένατο περιστατικό σε γηροκομείο από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί η κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική τον περασμένο Απρίλιο και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη. Κρούσματα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και σε μονάδες στον Άγιο Παντελεήμονα, το Μαρούσι, το Μοσχάτο, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε ένα ακόμη γηροκομείο στη Νέα Μάκρη κατά το πρώτο επιδημικό κύμα. Οι νεκροί ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας είναι δεκάδες. 

Το νέο “καμπανάκι” για τον ΕΟΔΥ και τις αρχές ήρθε αμέσως μετά το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων καθώς για πρώτη φορά η χώρα μας επισήμως ανακοίνωσε πάνω από 500 κρούσματα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter