Κορoνοϊός: Πέθανε ο μακροβιότερος ασθενής – Είχε συμπτώματα επί 613 ημέρες

Κορoνοϊός: Πέθανε ο μακροβιότερος ασθενής – Είχε συμπτώματα επί 613 ημέρες
AP Photo/Rafiq Maqbool

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο μακροβιότερος ασθενής που είχε μολυνθεί με κορονοϊό.

Ο ηλικιωμένος άνδρας από την Ολλανδία, εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα της COVID-19 τον Φεβρουάριο του 2022 και δεν κατάφερε να αναρρώσει ποτέ, μέχρι που κατέληξε τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Αυτό σημαίνει ότι νοσούσε από την λοίμωξη επί 613 ημέρες, σχεδόν 20 μήνες. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει μολυνθεί κάποιος με τον ιό», δήλωσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.

Αν και ο ασθενής, του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό, που έπασχε επίσης από μια ασθένεια του αίματος, εμβολιάστηκε πολλές φορές, το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν κατάφερε να παράγει αρκετά λευκά αιμοσφαίρια ή αντισώματα για να καταπολεμήσει τον ιό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν νοσήσουν με κορονοϊό αναρρώνουν μετά από μερικές ημέρες. Στην περίπτωση του 72χρονου, τόσο τα εμβόλια όσο και η επαναλαμβανόμενη ιατρική θεραπεία που του χορηγήθηκε δεν μπόρεσαν να τον θεραπεύσουν.

Χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο αρκετές φορές λόγω των έντονων συμπτωμάτων του.

Η μόλυνση του 72χρονου πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ από την ιατρική κοινότητα.

Μοναδική υπερ-παραλλαγή του ιού

Ο άνδρας «προσβλήθηκε από 50 μεταλλάξεις», εξήγησαν οι ερευνητές. Συγκεκριμένα, ο ιός έμενε στο σώμα του και τελικά δημιούργησε μια μοναδική υπερ-παραλλαγή. Δεν προκύπτουν ωστόσο στοιχεία ότι μετέδωσε τον ιό σε άλλα άτομα.

Τελικά, πέθανε στο νοσοκομείο λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού του συστήματος και της υποκείμενης διαταραχής του αίματος.

Η περίπτωσή του θα παρουσιαστεί σε ιατρικό συνέδριο στη Βαρκελώνη αυτόν τον μήνα. Οι ερευνητές δήλωσαν σχετικά με το γεγονός, ότι «υπογραμμίζει τον κίνδυνο επίμονων λοιμώξεων SARS-CoV-2 σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα».

«Τονίζουμε τη σημασία της συνεχούς γονιδιωματικής επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του ιού», πρόσθεσαν.

Διαβάστε επίσης:

Ντόναλντ Τραμπ και Σαρλ Μισέλ τσακώνονται για το ποιος στηρίζει περισσότερο την Ουκρανία

Ολλανδία: Να μη χρησιμοποιεί το Facebook η κυβέρνηση συστήνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων

ΕΕ: Κυρώσεις εναντίον εποίκων σε Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter