Κορονοϊός – Πιστοποιητικά: Σκέψεις για κατάργηση ακόμα και πριν το Πάσχα (Video)

Κορονοϊός – Πιστοποιητικά: Σκέψεις για κατάργηση ακόμα και πριν το Πάσχα (Video)

Ενώ τα καθημερινά στοιχεία δείχνουν αύξηση στα κρούσματα, η κυβέρνηση φαίνεται να οδεύει προς κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά και νόσησης ακόμα και πριν το Πάσχα.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκινης, τονίζοντας πως πολύ σύντομα θα δούμε μια ραγδαία αποσυμπίεση στους δείκτες της πανδημίας.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστούν τα κρούσματα» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης ενώ μιλώντας για το Πάσχα είπε ότι οι πιθανότητες είναι 50% να μην έχουμε τότε το πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης» τόνισε.

Τι είπε για τέταρτη δόση

Όσον αφορά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό εξέφρασε την άποψη ότι αναμένεται να δοθεί και στους άνω των 70 ετών, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες. «Δεν πρόκειται να δούμε σύντομα ενισχυτικές δόσεις στον υπόλοιπο πληθυσμό και στα παιδιά. Αν θα χρειαστεί θα το δούμε από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο».

Την ίδια στιγμή, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα όσα έγιναν γνωστά για τους 16 χιλιάδες ανθρώπους που πέθαναν αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ – σύμφωνα με τον ίδιο τον ΕΟΔΥ – ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, ανέφερε ότι αφορούν κατά κύριο λόγο ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και βαριά νοσούντες.

Δείτε το βίντεο: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter