Κορονοϊός: Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν επιστροφή της μάσκας – Πάνω από 50.000 τα πραγματικά κρούσματα λέει ο Τζανάκης

Κορονοϊός: Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν επιστροφή της μάσκας – Πάνω από 50.000 τα πραγματικά κρούσματα λέει ο Τζανάκης

Τρόμο προκαλούν τα 30.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως με την κατάσταση όπως φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Το έκτο επιδημικό κύμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενισχύεται συνεχώς καθώς πλησιάζει στην κορύφωσή του με τους επιστήμονες να κρούουν το καμπανάκι πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ενώ επανέρχεται στο προσκήνιο η χρήση της μάσκας. Χθες, Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συγκεκριμένα 30.588 κρούσματα εκ των οποίων τα 5.022 αφορούν επαναλοιμώξεις, 98 διασωληνωμένους και 19 θανάτους. Το κλίμα χαλάρωσης που υπάρχει έχει οδηγήσει σε ταχεία αύξηση των κρουσμάτων με την Αττική να καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων ενώ ακολουθούν η Κρήτη, τα νησιά του νοτίου Αιγαίου και τα Επτάνησα.

Αν και η κυβέρνηση προσπαθεί να φανεί καθησυχαστική όσον αφορά την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, καθημερινά αυξάνονται τα περιστατικά που καταφθάνουν με Covid. Τα νοσοκομεία της Αττικής σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος των ασθενών. Ο μέσος όρος εισαγωγών στα νοσοκομεία των τελευταίων επτά ημερών είναι 292 ασθενείς έναντι 100 ασθενείς πριν από τρεις εβδομάδες. Το γεγονός ότι οι νοσηλείες σε ΜΕΘ παραμένουν σταθερές παρά την αύξηση νοσηλειών αξιολογείται ως θετικό από τους επιστήμονες ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται επίσης να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Επιστρέφουν οι μάσκες;

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων που θέτουν και πάλι στο τραπέζι της συζήτησης την υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας στους κλειστούς χώρους. Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε συγκεκριμένους εσωτερικούς χώρους, όπως τα ΜΜΜ, τα νοσοκομεία, τα πλοία. Οι ειδικοί έχουν ήδη επισημάνει επανειλημμένως πως το πέταγμα της μάσκας πιθανότητα ήταν μια απόφαση που πάρθηκε βιαστικά.

Τζανάκης: Πάνω από 50.000 κρούσματα ημερησίως

Σε περισσότερα από 50.000 ημερησίως υπολογίζονται τα πραγματικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, όπως εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί.

«Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που δηλώνονται» τόνισε ο καθηγητής. «Νομίζω είναι πάνω από 50.000 ημερησίως», πρόσθεσε.

Όσο για την κορύφωση στον αριθμών τον λοιμώξεων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτή να έρθει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα. «Είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση, όπου κατά μέσο όρο μπορεί να δούμε 30.000 κρούσματα ημερησίως». Εξήγησε δε ότι η κορύφωση θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter