Κορονοϊός: Αργή η πορεία προς τον μαζικό εμβολιασμό – Σταθερά υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων

Κορονοϊός: Αργή η πορεία προς τον μαζικό εμβολιασμό – Σταθερά υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων

Σε αργούς ρυθμούς κινείται η διάθεση των εμβολίων κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα. Την Τρίτη καταφθάνουν στη χώρα 83.850 δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech που θα κατανεμηθεί σε κεντρική αποθηκευτικά σημεία.

Ήδη έχουν φτάσει στη χώρα, από την περασμένη Παρασκευή οι 9.750 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, με τις διαδικασίες να έχουν μεν εκκινήσει στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά με ρυθμό που υποδηλώνει ότι ο μαζικός εμβολιασμός απέχει ακόμη.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει θέσει την 20η Ιανουαρίου ως ημερομηνία έναρξης για τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού. Μέχρι τότε, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Τα κριτήρια κατηγοριοποίησης για τον εμβολιασμό

Στην ενημέρωση της Δευτέρας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στα  κριτήρια προτεραιοποίησης για τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, σημείωσε τα εξής:

«Πρώτο κριτήριο είναι ο αυξημένος κίνδυνος από νόσηση», δηλαδή τα άτομα με «μεγάλη ηλικία» καθώς αυτός είναι ο «υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος για βαριά νόσηση».

«Δεύτερο κριτήριο είναι ο αυξημένος κίνδυνος λόγω έκθεσης στον ιό» και η κύρια ομάδα «που εκτίθεται και κινδυνεύει σοβαρά από τον ιό είναι οι υγειονομικοί».

«Το τρίτο κριτήριο είναι η διασφάλιση της φροντίδας και της νοσηλείας ατόμων ευάλωτων, ατόμων ηλικιωμένων, ατόμων που ζουν σε ειδικές δομές, σε δομές αποκατάστασης ή και οι χρονίως πάσχοντες».

467 νέα κρούσματα σε μόλις 7.339 τεστ

Η σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα φέρουν τον κορονοϊό 467 πολίτες, αριθμός ο οποίος προέκυψε από τετραψήφιο αριθμό τεστ, 7.339.

Παράλληλα, σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων που ανέρχονται σε 467, ενώ 66 ασθενείς έχασαν τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών από την αρχή της πανδημίας σε 4.672.

Διαβάστε επίσης: 66 νεκροί – 4.672 θάνατοι συνολικά – 467 στις ΜΕΘ

Κυβερνητικά μηνύματα εν όψει Πρωτοχρονιάς

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση, μέσω του Στέλιου Πέτσα, κατέστησε σαφές ότι το πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων και των αυστηρών ελέγχων θα παραμείνει ως έχει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ενόψει της Πρωτοχρονίας αλλά και των Φώτων.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσουν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια. Θα πάμε με αυτά και θα κάνουμε συνολική αξιολόγηση», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γνωστοποιώντας επίσης ότι για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραίοτητα η «Υπόθεση σχολεία» και το πότε αυτά θα ανοίξουν, παραπέμποντας στα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν στο άμεσο διάστημα, ώστε να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για την εστίαση και το λιανεμπόριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter