Κορονοϊός: Πού παρατείνονται και πού αίρονται τα πρόσθετα μέτρα – Πάνω από 8.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Πού παρατείνονται και πού αίρονται τα πρόσθετα μέτρα – Πάνω από 8.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις τελευταίες αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις περιοχές στις οποίες θα παραταθούν αλλά και σε αυτές που θα αρθούν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Στη σημερινή ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας, αλλά και στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου μέχρι τις 6 το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 2021.

Στις περιοχές όπου ανακοινώθηκε παράταση του αυστηρού lockdown θα ισχύουν μέτρα όπως:

  • Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι.
  • Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου (μαζί με το click away), των κομμωτηρίων, των επιχειρήσεων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.
  • Αναστολή των εκκλησιαστικών τελετών και της ατομικής προσευχής. Εξαιρούνται οι κηδείες όπου θα τελούνται με παρουσία μάξιμουμ 10 ατόμων.
  • Αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Αντίθετα, αποφασίστηκε άρση των πρόσθετων μέτρων στη Μάνδρα αλλά και στους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις Θεσπιές που βρίσκονται σε καθεστώς «σκληρού lockdown», αλλά οι όποιες αποφάσεις περί πιθανής άρσης των πρόσθετων μέτρων θα ληφθούν αύριο, καθώς παρατηρείται βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η η Κέλλη του Δήμου Αμυνταίου στη Φλώρινα από τις 30 Δεκεμβρίου θα τεθεί στο ίδιο καθεστώς με Θεσπιές, λόγω υψηλού ιικού φορτίου.

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών αναλύθηκαν από τους
Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη στην τελευταία – για το 2020 –
ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του
κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε στην τοποθέτησή της ότι το 2021 «μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», ωστόσο υπογράμμισε ότι η συνολική ανοσία δεν θα επιτευχθεί «πριν περάσουν αρκετοί μήνες ακόμα».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στη χώρα υπάρχουν περίπου 8.500 ενεργά κρούσματα της Covid-19 αυτή τη στιγμή, με τα 2.000 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική και τα 1.600 στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, περιοχές όπως η Κοζάνη, η Λάρισα, η Ροδόπη και ο Έβρος βρίσκονται «στο κόκκινο».

Τέλος, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας και διατήρησης μίας σταθερής «κοινωνικής φούσκας», σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να συναντηθούμε με όσους ανθρώπους «δεν έχουμε δει τον τελευταίο καιρό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter