Κορονοϊός: «Πράσινο φως» για τα δυο εμβόλια των Pfizer και Moderna για την παραλλαγή Όμικρον

Κορονοϊός: «Πράσινο φως» για τα δυο εμβόλια των Pfizer και Moderna για την παραλλαγή Όμικρον

Στην έγκριση των αναθεωρημένων εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTech και Moderna κατά της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού προχώρησε την Τετάρτη η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDΑ), τα εμβόλια είναι διδύμα και προστατεύουν τόσο από τον αρχικό κορoνοϊό, όσο και από την παραλλαγή Όμικρον που έχει δημιουργήσει.

Ο FDA ενέκρινε το εμβόλιο Moderna για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω και της Pfizer για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω με την επισήμανση να χορηγείταιτουλάχιστον δύο μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό ή την πιο πρόσφατη αναμνηστική δόση, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Καθώς οδεύουμε προς το φθινόπωρο και αρχίζουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, ενθαρρύνουμε έντονα όποιον είναι επιλέξιμος να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης αναμνηστικής δόσης με το εμβόλιο (διπλής στόχευσης) COVID-19 για να παρέχει καλύτερη προστασία έναντι των παραλλαγών που κυκλοφορούν σήμερα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Επίτροπος του FDA Ρόμπερτ Κάλιφ.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter