Κορονοϊός: «Πράσινο φως» της FDA των εμβολίων Pfizer και Moderna για παιδιά κάτω των πέντε ετών

Κορονοϊός: «Πράσινο φως» της FDA των εμβολίων Pfizer και Moderna για παιδιά κάτω των πέντε ετών

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, ενέκρινε την Παρασκευή δύο εμβόλια κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, ανοίγοντας τον δρόμο για τον εμβολιασμό εκατομμυρίων μικρών παιδιών.

Ειδικότερα, η FDA ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορΟνοϊού της Pfizer-BioNTech  για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών και το εμβόλιο της Moderna Inc για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 17 ετών.

Τα εμβόλια αναμένεται να είναι προς διάθεση από την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ήταν η τελευταία που είχε δεν είχε εγκριθεί κάποιο εμβόλιο προστασίας από τον κορονοϊό.

Το εμβόλιο της Moderna, χορηγείται σε δύο δόσεις, ενώ το εμβόλιο της Pfizer, θα χορηγείται σε τρεις δόσεις, για τα παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως 4 ετών. Πρόκειται για την τελευταία ηλικιακή ομάδα που δεν είχε λάβει ακόμη αυτή την προστασία στις ΗΠΑ, όπως και σε πολλές χώρες.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι σαφές πόσο μεγάλη θα είναι η ζήτηση για τα εμβόλια στις ΗΠΑ. Το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech είχε εγκριθεί για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών τον Οκτώβριο, αλλά μόνο περίπου το 29% αυτής της ομάδας είναι μέχρι στιγμής πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter