Κορονοϊός: «Πράσινο φως» από τον FDA στα μονοκλωνικά αντισώματα – Θεραπεία που προκρίνει καιρό ο Πολάκης

Κορονοϊός: «Πράσινο φως» από τον FDA στα μονοκλωνικά αντισώματα – Θεραπεία που προκρίνει καιρό ο Πολάκης

Σημαντικά νέα, στη μάχη κατά του κορονοϊού, έρχονται από τον FDA καθώς όπως ανακοινώθηκε εγκρίθηκε η κατεπείγουσα χρήση συνδυαστικής θεραπείας δύο συνθετικών αντισωμάτων για την COVID-19 που ανέπτυξε η φαρμακευτική Eli Lilly. Πρόκειται για ένα «όπλο» κατά της πανδημίας στο οποίο έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές εδώ και πολύ καιρό, ο Παύλος Πολάκης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, έχει από την πρώτη στιγμή αναφερθεί στην ανάγκη εισαγωγής συγκεκριμένων φαρμάκων που καταπολεμούν τον κορονοϊό και συγκεκριμένα στα μονοκλωνικά αντισώματα. Μάλιστα, τόνιζε πως δε θα πρέπει απλά να περιμένουμε το εμβόλιο αλλά να δράσουμε νωρίτερα επιστρατεύοντας φάρμακα. Σημειώνεται πως αντίστοιχη θεραπεία έλαβε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Έτσι, μόνο ευχάριστα είναι τα νέα από τον FDA (ομοσπονδιακός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων – Food and Drug Administration) καθώς χορήγησε χθες Τρίτη άδεια για την κατεπείγουσα χρήση της συνδυαστικής θεραπείας δύο συνθετικών αντισωμάτων την οποία έχει αναπτύξει η φαρμακευτική Eli Lilly για την αντιμετώπιση της COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο συνδυασμός των δύο συνθετικών αντισωμάτων, της μπαμλανιβιμάμπης (bamlanivimab) και της ετεσεβιμάμπης (etesevimab), συνέβαλε να μειωθούν κατά 70% οι νοσηλείες και οι θάνατοι μεταξύ ασθενών που ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου, κατά δεδομένα μιας κλινικής μελέτης που παρουσίασε η εταιρεία στα τέλη του Ιανουαρίου.

Η θεραπεία «εγκρίθηκε για τη θεραπεία ήπιας ως μέτριας (μορφής της) COVID-19 σε ασθενείς ηλικίας 12 (ετών) και άνω που υπάρχει υψηλός κίνδυνος να παρουσιάσουν πολύ σοβαρή (μορφή της) COVID-19 ή/και (να χρειαστούν) νοσηλεία», διευκρίνισε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Πηγή: FDA

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter