Κορονοϊός: Προειδοποιήσεις για τα Γιάννενα – Ανησυχία για την Αττική

Κορονοϊός: Προειδοποιήσεις για τα Γιάννενα – Ανησυχία για την Αττική

«Καμπανάκι» από την κυβέρνηση για την Π.Ε Ιωαννίνων η οποία βρίσκεται κοντά στο να χαρακτηριστεί στο Επίπεδο 4 του Χάρτη Επιδημιολογικών Φορτίων. Παραμένει η ανησυχία για την Αττική που την Παρασκευή κατέγραψε ξανά πάνω από 200 νέα κρούσματα.

Η ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας έγινε στη «σκιά» της ανακοίνωσης του αρνητικού ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα (508). 

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού – Για πρώτη φορά πάνω από 500 σε μία ημέρα – Στους 490 οι θάνατοι

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στην Αττική εντοπίστηκαν 227 νέα κρούσματα κορονοϊού, με την περιοχή να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ σημείωσε μάλιστα ότι η επιδημία βρίσκεται σε ανοδικό σημείο.

Ο δε Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση «σταθερή», τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει «μεγάλη πίεση» στο σύστημα. Έπειτα υπενθύμισε τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ στην Κοζάνη που τελεί υπό καθεστώς lockdown.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα Γιάννενα, τα οποία θα επισκεφθεί το Σάββατο με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά την Κοζάνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter