Κορονοϊός: Προειδοποιήσεις για τα Γιάννενα – Ανησυχία για την Αττική

«Καμπανάκι» από την κυβέρνηση για την Π.Ε Ιωαννίνων η οποία βρίσκεται κοντά στο να χαρακτηριστεί στο Επίπεδο 4 του Χάρτη Επιδημιολογικών Φορτίων. Παραμένει η ανησυχία για την Αττική που την Παρασκευή κατέγραψε ξανά πάνω από 200 νέα κρούσματα.

Η ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας έγινε στη «σκιά» της ανακοίνωσης του αρνητικού ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα (508). 

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού – Για πρώτη φορά πάνω από 500 σε μία ημέρα – Στους 490 οι θάνατοι

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στην Αττική εντοπίστηκαν 227 νέα κρούσματα κορονοϊού, με την περιοχή να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ σημείωσε μάλιστα ότι η επιδημία βρίσκεται σε ανοδικό σημείο.

Ο δε Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση «σταθερή», τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει «μεγάλη πίεση» στο σύστημα. Έπειτα υπενθύμισε τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ στην Κοζάνη που τελεί υπό καθεστώς lockdown.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα Γιάννενα, τα οποία θα επισκεφθεί το Σάββατο με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά την Κοζάνη.