Κορονοϊός: Προειδοποιήσεις από Παγώνη – Σαρηγιάννη: Κορύφωση στις 16-17 Ιουλίου με 24.000 κρούσματα (Video)

Κορονοϊός: Προειδοποιήσεις από Παγώνη – Σαρηγιάννη: Κορύφωση στις 16-17 Ιουλίου με 24.000 κρούσματα (Video)

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι ειδικοί για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που προκαλούν πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως άρχισαν να αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και συνέχισε: «Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι» ενώ από την πλευρά του ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε πως η κορύφωση υπολογίζεται στις 16-17 Ιουλίου με 24.000 κρούσματα.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, προέβλεψε πως τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 24.000 και συνέχισε λέγοντας πως θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας. Όπως επισήμανε: «Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μεσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου».

Όπως είπε, θα υπάρξει μια φάση αποκλιμάκωσης τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος ενώ πρότεινε λήψη ορισμένων μέτρων όπως επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους. «Να μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός», πρόσθεσε.

«Καμπανάκι» και από την Παγώνη

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επίσης στον ΣΚΑΪ, είπε: «Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια non-covid αρχίσαμε να τα κάνουμε covid. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών covid. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι».

«Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζει ζωές», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter