Κορονοϊός: Προς παράταση το lockdown – Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Κορονοϊός: Προς παράταση το lockdown – Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα και παράταση του lockdown αναμένεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να ανακοινωθεί σήμερα καθώς τα αυξημένα κρούσματα προκαλούν προβληματισμό στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Παρά την αισιοδοξία που… μοίραζαν τα μέλη της κυβέρνησης στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, τα δεδομένα τους διέψευσαν και με γνώμονα να μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα αλλά και να αποσυμπιεστούν τα νοσοκομεία, όλα δείχνουν πως είναι αναπόφευκτη η παράταση του lockdown.

Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κυμαίνονται περίπου στα 1.800 ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκαν περισσότερα από 2.000. Και όλα αυτά υπό το πρίσμα του lockdown, που πρέπει να υπενθυμιστεί πως ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο.

Συνεπώς, οι επιτροπή αναμένεται να λάβει υπόψιν τρεις παραμέτρους. Πρωτίστως τη συνολική εικόνα των κρουσμάτων ευρύτερα αλλά και στην Αττική, τις μεταλλάξεις και την κατανομή αλλά κυρίως την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πέμπτη, καταγράφηκε ραγδαία αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ αλλά και των θανάτων λόγω Covid-19 καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.784, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 186.469, εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 63 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.600 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter