Κορονοϊός: Προς χαλάρωση των μέτρων, παρά τα «καμπανάκια» – Το σενάριο για εστίαση και γήπεδα

Κορονοϊός: Προς χαλάρωση των μέτρων, παρά τα «καμπανάκια» – Το σενάριο για εστίαση και γήπεδα

Το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης στους πολίτες φαίνεται πως ετοιμάζεται να πετάξει ξανά η κυβέρνηση καθώς, όλα συντείνουν πως οδεύουμε σε χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό στην εστίαση και την ψυχαγωγία και πιθανότατα στα γήπεδα. Όλα αυτά παρά τα «καμπανάκια» των ειδικών αλλά και τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει και αναμένονται και άλλες παραλλαγές/μεταλλάξεις του ιού.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων με εισήγηση από την κυβέρνηση για άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν πριν τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς, εξετάζοντας τα νεότερα δεδομένα για την πανδημία στη χώρα. Υπογραμμίζεται πως τη Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 78 νεκρούς από κορονοϊό, 20.361 νέα κρούσματα και 494 διασωληνωμένους.

Δείτε επίσης: Απόκριες σε θλιβερούς ρυθμούς κορονοϊού: 78 νεκροί – 20.361 νέα κρούσματα – 494 διασωληνωμένοι

Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, από την ερχόμενη Δευτέρα να επιτραπούν ξανά οι όρθιοι θαμώνες στη διασκέδαση, ενώ εκτιμάται πως θα δοθεί το πράσινο φως για σχολικές εκδρομές και αύξηση του ποσοστού φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων, κάπου μεταξύ 10% (που ισχύει σήμερα) και 50%. Ταυτόχρονα, στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της άρσης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας μόνο σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να είναι βέβαιο για το τι θα αποφασίσουν οι ειδικοί, με το πιθανότερο σενάριο να μεταθέτει μία τέτοια απόφαση για το τέλος του μήνα.

Εν παραλλήλω, για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, εκτιμάται πως θα «θυσιαστούν» οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και φέτος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter