Κορονοιός: Πως θα γίνεται η χρήση υφασμάτινης μάσκας

Κορονοιός: Πως θα γίνεται η χρήση υφασμάτινης μάσκας

Στην χρήση υφασμάτινης μάσκας αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών ο κ Τσίόδρας.

Στόχος είναι όπως είπε να δοθούν ακόμα λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ασυμπτωματικούς ή ανθρώπους λίγο πριν παρουσιάσουν συμπτώματα σε περιοχές όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός.

Πρόκειται για οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων που υιοθέτησε η Επιτροπή.

«Αυτή η χρήση θα γίνει ταυτόχρονα με ειδική επικοινωνιακή στρατηγική, ώστε να μην γίνεται λάθος χρήση της μάσκας, να μην δίνεται η ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Θα ακολουθήσουν περισσότερες οδηγίες σχετικά με αυτό το θέμα και τον τρόπο χρήσης των μασκών» είπε ο Τσιόδρας και εξήγησε ότι «όταν κάποιος χρησιμοποιεί τέτοιες μάσκες, θα πρέπει να καλύπτει πλήρως το πρόσωπο, δηλαδή τη μύτη και το στόμα. Να πλένει πάρα πολύ συχνά τα χέρια του με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο αντισηπτικό, πριν βάλει τη μάσκα ή όταν την αφαιρέσει. Να την αφαιρεί με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να μην αγγίζει τη μπροστινή επιφάνεια της μάσκας η οποία μολύνεται πολύ εύκολα. Εάν η μάσκα είναι μίας χρήσης, να την απορρίπτει με ασφαλή τρόπο. Η επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα πρέπει να πλένεται όσο πιο συχνά μπορούμε με το σύνηθες απορρυπαντικό σε 60 βαθμούς Κελσίου».

Ο κ Τσιόδρας επεσήμανε ότι δεν πρέπει η χρήση την μάσκας να μας δίνει μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας η οποία μας αποτρέπει από τα πιο σημαντικά μέτρα, που είναι η υγιεινή των χεριών και η διατήρηση της απόστασης, η αποφυγή του συνωστισμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter