Κορονοϊός: Ρεκόρ τριμήνου για τα κρούσματα – Προβληματισμός και ανησυχία για περαιτέρω αύξηση

Κορονοϊός: Ρεκόρ τριμήνου για τα κρούσματα – Προβληματισμός και ανησυχία για περαιτέρω αύξηση

Νούμερα που θυμίζουν τον περασμένο Απρίλιο αγγίζουν τα κρούσματα κορονοϊού εντείνοντας την ανησυχία των ειδικών που βλέπουν πως τα πισωγυρίσματα δεν έχουν τέλος κι ένα ακόμα κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών χωρίς την ύπαρξη κανένα μέτρου προστασίας. Άλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Τετάρτης επαναδιατύπωσε τη βούληση της κυβέρνησης να μην ληφθούν μέτρα.

Δείτε επίσης: Ο κορονοϊός «καλπάζει», ο Πλεύρης λέει «όχι» σε μέτρα – «Συνύπαρξη με τον ιό το φθινόπωρο» (Video)

Οι υπέρμεταδοτικές υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 είχαν ως αποτέλεσμα να ανακοινώσει χθες, Τρίτη ο ΕΟΔΥ 23.748 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 3.664 είναι επαναλοιμώξεις. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ τριμήνου, παραπέμποντας στα κρούσματα της 1ης Απριλίου.

Οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου από νωρίς το καλοκαίρι εκφράζοντας τις αμφιβολίες τους για το αν έπρεπε να καταργηθεί τόσο νωρίς η μάσκα. Χθες, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με θέμα την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και τις όποιες, βραχυπρόθεσμες κυρίως, προβλέψεις του θερινού κύματος, ωστόσο εν μέσω τουριστικής περιόδου η λήψη μέτρων προστασίας δεν είναι σίγουρα στην κυβερνητική ατζέντα. Το «στοίχημα» του τουρισμού και των εσόδων φαντάζει τη φετινή χρονιά πιο σημαντικό από την επιβολή των μέτρων με αποτέλεσμα το αίσθημα ατομικής ευθύνης να επιστρέφει συστήνοντας στους ευάλωτους και ηλικιωμένους να κάνουν χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Προς το παρόν η πίεση από τα υψηλά κρούσματα δεν έχει αποτυπωθεί στο ΕΣΥ, ωστόσο το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλειών.

Οι ειδικοί πάντως προειδοποιούν πως το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα αγγίξουν τα 25.000 με φόβο ακόμα και να τα ξεπεράσουν.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter