Κορονοϊός: Σε Ιαπωνία και Κίνα ξαναπαίζουν μπάσκετ

Κορονοϊός: Σε Ιαπωνία και Κίνα ξαναπαίζουν μπάσκετ

Μία ακτίνα αισιοδοξίας, μέσα στην καταιγίδα των ματαιώσεων και της καραντίνας: στην Ιαπωνία ξεκίνησε εκ νέου το πρωτάθλημα μπάσκετ, το οποίο είχε διακοπεί λόγω κορονοϊού πριν από μερικές εβδομάδες.

Η διοργανώτρια αρχή αναγκάστηκε να συμπτύξει το πρόγραμμα ώστε να ολοκληρώσει τα πλέι-οφ μέσα στις αρχικά καθορισμένες ημερομηνίες, αλλά το τζάμπολ έγινε χθες, κεκλεισμένων των θυρών.

Η Ιαπωνία, της οποίας η πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίστηκε στο περίφημο κρουαζιερόπλοιο, εξακολουθεί να δηλώνει αποφασισμένη να διοργανώσει κανονικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Η Φλόγα έχει προγραμματιστεί να ανάψει στις 22 Ιουλίου και η οικονομική ζημιά σε περίπτωση ακύρωσης θεωρείται από τους Γιαπωνέζους δυσβάσταχτη.

«Οι λέξεις ματαίωση και αναβολή δεν ακούστηκαν καν στις σχετικές συζητήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει ξανά και το πρωτάθλημα μπάσκετ της Κίνας, όπου εργάζονται και κάποιοι Έλληνες προπονητές (Μάνος Μανουσέλης, Γιάννης Χριστόπουλος, Χάρης Μαρκόπουλος).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter