Κορονοϊός: Σε καραντίνα έξι συνοικίες της Μαδρίτης από τη Δευτέρα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα έξι συνοικίες της Μαδρίτης από τη Δευτέρα

Η περιφερειακή κυβέρνηση της πρωτεύουσας της Ισπανίας Μαδρίτης διέταξε την επιβολή lockdown από την προσεχή Δευτέρα σε ορισμένες από τις φτωχότερες συνοικίες της πόλης και των περιχώρων της, όπου διαμένουν περίπου 850.000 άνθρωποι μετά την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η πρόεδρος της περιφέρειας Ιζαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο είπε σήμερα ότι οι κάτοικοι έξι βαριά πληγεισών συνοικιών δεν θα μπορούν να εξέλθουν της περιοχής τους, παρά μόνο για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως να πάνε στη δουλειά τους, στον γιατρό ή τα παιδιά τους στο σχολείο. Αντιθέτως, θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα μέσα στη συνοικία.

Με τον ίδιο τρόπο, η είσοδος στις περιοχές αυτές, εκτός για λόγους έκτακτης ανάγκης, θα απαγορευτεί.

Με πάνω από 620.000 κρούσματα, η Ισπανία έχει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων Covid-19 στη δυτική Ευρώπη.

Η πρόσβαση σε πάρκα και δημόσιους χώρους θα περιοριστεί επίσης, στις συναθροίσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν έως 6 άνθρωποι και οι εμπορικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να κλείνουν έως τις 10 το βράδυ στις πληγείσες περιοχές.

Το χάσμα μεταξύ των φτωχότερων και των ευπορότερων περιοχών βρίσκεται στην καρδιά μιας έντονης διαμάχης στην Ισπανία σχετικά με το πώς θα αναχαιτιστεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι περιορισμοί θα επηρεάσουν τη Βαγιέκας, μια συνοικία στο νότιο τμήμα της ισπανικής πρωτεύουσας με χαμηλά εισοδήματα και μεγάλο πληθυσμό μεταναστών, που κατέγραψε ένας από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων στη Μαδρίτη. Οι αριθμοί κρουσμάτων είναι εκεί εξαπλάσιοι σε σύγκριση με το Τσαμπερί, μία από τις πλουσιότερες συνοικίες στο βόρειο τμήμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter