Κορονοϊός: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι

Κορονοϊός: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι

Σε καραντίνα τέθηκε ξανά το ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19. Μέχρι τις 8 Ιουνίου 2020, για τους διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών στη δομή θα ισχύει προσωρινός περιορισμός κυκλοφορίας αυστηρά εντός αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (25.5.2020-7.6.2020) απαγορεύεται η είσοδος στην δομή φιλοξενίας Κρανιδίου με την εξαίρεση των εργαζομένων σε αυτήν, των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Αυτά ορίζονται σε απόφαση την οποία υπογράφουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης. Η απόφαση δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος B’ , αρ.φύλλου 2019/26.05.2020) για τη λήψη μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορονοϊού COVID-19 στη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών Κρανιδίου για το χρονικό διάστημα από 25.5.2020 έως και 8.6.2020.

Στην απόφαση, που ελήφθη ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, αναφέρονται και οι υποχρεώσεις των αρμοδίων. Η Διοίκηση της δομής φιλοξενίας οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στο ξενοδοχείο μέσω γραπτών και ακουστικών (μεγαφωνικά) μηνυμάτων ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο σε όλες τις γλώσσες που κατανοούν, για τους λόγους εφαρμογής του περιορισμού κυκλοφορίας και για την ανάγκη πιστής τήρησής του. Με τον ίδιο τρόπο προβλέπεται και η ενημέρωση όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται μέσα και γύρω από τη δομή.

Επίσης, αναφέρεται ότι εντός της περιμέτρου αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους της δομής φιλοξενίας. Παράλληλα, ορίζεται ότι «η ΕΛ.ΑΣ. είναι υπεύθυνη για την τήρηση του ανωτέρω περιορισμού κυκλοφορίας και δύναται να προβαίνει σε σχετικές αποφάσεις ρύθμισης κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωσης ζωνών αστυνομικών ελέγχων και χρήσης τεχνικών φραγμών». Η λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κρίθηκε αναγκαία, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού. Η απόφαση για τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι κοινοποιήθηκε προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, τον Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς υλοποίηση των προβλέψεών της.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/05/26/5ecd36f6825e633ea27d94b4.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter