Κορονοϊός: Σε ποια περιοχή καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων

Κορονοϊός: Σε ποια περιοχή καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων

Το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα καταγράφεται στο νομό Ημαθίας.

Σύμφωνα με χτεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ στο νομό Ημαθίας ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού ήταν 94,59. Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών στην περιοχή ήταν 105 ενώ χτες καταγράφηκαν 133 κρούσματα. Πιθανολογείται ότι αφορμή για τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού αποτέλεσε κοινωνική εκδήλωση στις 10/10 στην Επισκοπή Νάουσας. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή χτες ήταν 63.680(+59) και αντιστοιχεί στο 45% του πληθυσμού.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης αναφορικά με το θέμα της Επισκοπής Νάουσας σημείωσε ότι αποτελεί θέμα δημόσιας υγείας και ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα δεν υπάρχει ζήτημα διαχείρισης στο νομό Ημαθίας αναφορικά με τα νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας. Σήμερα οι εισαγωγές στο νοσοκομείο Νάουσας είναι τρία επιβεβαιωμένα και ένα ύποπτο ενώ στο νοσοκομείο της Βέροιας είναι τρία επιβεβαιωμένα και πέντε ύποπτα . Τα ποσοστά πληρότητας στο νοσοκομείο Νάουσας είναι της τάξης του 50% και της Βέροιας της τάξης του 64% που σημαίνει ότι έχουμε δυνατότητα νοσηλείας περιστατικών» σημείωσε ο κ Μπογιατζίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter