Κορονοϊός: SOS από τους παθολόγους του «Παπανικολάου» για τους χειρισμούς της διοίκησης του νοσοκομείου

Κορονοϊός: SOS από τους παθολόγους του «Παπανικολάου» για τους χειρισμούς της διοίκησης του νοσοκομείου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» η οποία δέχεται ασθενείς με κορονοϊό, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την πανδημία η διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως σημειώνουν σε επιστολή τους προς τη δοιήκηση του Νοσομομείου οι παθολόγοι του Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου σπό το Μάρτιο του 2020 , έχουν κληθεί λόγω της πανδημίας, να καλύψουν εφημερίες πέρα του πλαφόν τους τόσο στην κλινική για τα θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα όσο και στα ΤΕΠ πανδημίας. «Ταυτόχρονα καλύπτουμε τις εφημερίες της κλινικής μας και καθημερινά τους θαλάμους της Παθολογικής, τα εξωτερικά μας ιατρεία και τις παθολογικές εκτιμήσεις για όλες τις άλλες κλινικές».

Όπως σημειώνουν υπήρξε δέσμευση της διοίκησης του νοσοκομείου ότι η κατάσταση αυτή θα κρατούσε μόνο ένα μήνα, καθώς και ότι οι επιπλέον εφημερίες θα πληρώνονταν σε εύλογο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο δεν συνέβη.

Για τους λόγους αυτούς οι παθολόγοι του «Γ. Παπανικολάου» ζητούν να ξεκαθαριστεί ποιο είναι το καθεστώς λειτουργίας της κλινικής πανδημίας σε πρωινό ωράριο και εφημερίες ώστε να ορίζονται και οι αντίστοιχοι ιατροί και οι αρμοδιότητές τους, καθώς και να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες που μένουν απλήρωτες εδώ και έξι μήνες. Μάλιστα, προαναγγέλλουν ότι μέχρι να γίνει αυτό αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε επιπλέον εφημερία.

Ενημερώνουν μεταξύ άλλων ότι τα τεστ για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο που θεωρείται νοσοκομείο αναφοράς βγαίνουν την επόμενη μέρα το απόγευμα, ενώ αν είναι Σαββατοκύριακο βγαίνουν την πρώτη επόμενη εργάσιμη το απόγευμα. Και αυτό συμβαίνει όπως επισημαίνουν διότι παρά της διαβεβαιώσεις της διοίκησης από τον Μάρτιο, δεν δουλεύεται PCR στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» με αποτέλεσμα τα δείγματα να στέλνονται σε ιδιωτικό εργαστήριο ή στο ΑΧΕΠΑ.

Θεωρούν επίσης ότι είναι μεροληπτική η στάση της διοίκησης και αντισυναδελφική η στάση των διευθυντών των υπόλοιπων τμημάτων που δεν συμμετέχουν στις εφημερίες Covid19 με ειδικούς ιατρούς, ούτε και τώρα που το νοσοκομείο μας έγινε νοσοκομείο αναφοράς. Εννέα παθολόγοι μαζί με τους αντίστοιχους πνευμονολόγους και μία νοσηλεύτρια λοιμώξεων, καλύπτουν αποκλειστικά όλο αυτό το διάστημα την κλινική Covid19.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter