Κορονοϊός: Στα όριά του το νοσοκομείο Διδυμοτείχου – Αδειάζει από προσωπικό και ασθενείς

Κορονοϊός: Στα όριά του το νοσοκομείο Διδυμοτείχου – Αδειάζει από προσωπικό και ασθενείς

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου λόγω διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού.

Ολόκληρες κλινικές έχουν μείνει σχεδόν χωρίς προσωπικό, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι έχουν νοσήσει από Covid-19 και βρίσκονται σε καραντίνα. Η κατάσταση αυτή οδηγεί αρκετούς ασθενείς προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ώστε να συνεχιστεί η νοσηλεία τους, διότι στο Διδυμότειχο έχει διαπιστωθεί ανεπάρκεια λόγω διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με το evrosonline.gr που ανέδειξε την κατάσταση η οποία επικρατεί στο Διδυμότειχο, οι συσκέψεις των αρμοδίων είναι συνεχείς, ωστόσο προς ώρας το Νοσοκομείο δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ώστε να υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος επιβεβαίωσε την κατάσταση που επικρατεί μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Γιαννάκου, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 40 κρούσματα στο προσωπικό συμπεριλαμβανομένων καθαριστριών και τεχνικών.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα χειρουργείο» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας πως «δεν γίνονται αρκετά τεστ στους ασθενείς που είναι να εγχειριστούν. Ακόμη και όταν κάποιος εισέρχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρνητικός στον ιό, πρέπει να γίνονται νέα τεστ λίγο πριν υποβληθεί στην εγχείρηση. Όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν ακυρωθεί ενώ προκειμένου να γίνουν τα έκτακτα οι τελευταίοι υγιείς νοσηλευτές από άλλες κλινικές καλούνται να καλύψουν το κενό».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση τη διεξαγωγή τακτικών τεστ κορονοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter