Κορονοϊός: Στέλνουν ασθενείς σπίτι με… οξυγόνο για να αδειάσουν κρεβάτια

Κορονοϊός: Στέλνουν ασθενείς σπίτι με… οξυγόνο για να αδειάσουν κρεβάτια

Στο «κόκκινο» συνεχίζουν να βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα εκατοντάδες περιστατικά που καταφθάνουν καθημερινά. Με τις ΜΕΘ να είναι υπό εξαφάνιση μιας και γεμίζουν και αδειάζουν στο δευτερόλεπτο, οι υγειονομικοί αναγκάζονται να στέλνουν τους ασθενείς στα σπίτια τους ακόμα και αν το οξυγόνο τους δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, δίνοντάς τους οξυγονοθεραπεία στο σπίτι.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της «Ώρας Ελλάδος» του Open TV λιγοστά είναι τα κενά κρεβάτια στο «Σωτηρία» με αποτέλεσμα οι υγειονομικοί να στέλνουν τους ασθενείς -σε σταθερή κατάσταση πάντως- στα σπίτια τους.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κενά σε ΜΕΘ, αλλά έχουμε 20 κενά για νοσηλείες, ίσως υπάρχει ένα παραθυράκι αισιοδοξίας» δήλωσε χαρακτηριστικά, η Χριστίνα Θεοχάρη, ειδικευόμενη παθολόγος, που δικαιολόγησε τα κενά αυτά όμως λέγοντας: «Σε περιπτώσεις που οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί και έχουν τις προϋποθέσεις να πάνε σπίτι, τους δίνουμε οξυγόνο για το σπίτι, υποστήριξη με οξυγονοθεραπεία. Άλλες φορές δεν θα γινόταν, θα παρατεινόταν η νοσηλεία τους για 2-3 ημέρες και θα λάμβαναν το οξυγόνο στο νοσοκομείο… τώρα παίρνουν συμπυκνωτή στο σπίτι και κάνουν οξυγονοθεραπεία για μία εβδομάδα περίπου, ή όσο χρειάζεται», όπως είπε η ίδια, καθώς «δεχόμαστε τεράστια πίεση για να νοσηλεύσουμε ασθενείς που έχουν πραγματική ανάγκη για νοσηλεία».

«Αναγκαζόμαστε και κάνουμε 4 με 5 εξιτήρια την ημέρα, διότι δεχόμαστε τεράστιες πιέσεις για εισαγωγές. Αναγκαστικά, κάποιοι πρέπει να βγουν» επισήμανε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter