Κορονοϊός: Στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική τα περισσότερα κρούσματα

Κορονοϊός: Στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική τα περισσότερα κρούσματα

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική μετατράπηκε χθες Κυριακή στην περιφέρεια όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στον πλανήτη, συνολικά 4.364.792, σύμφωνα με δεδομένα του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζονται σε επίσημες ανακοινώσεις, ως τις 00:30 (ώρα Ελλάδας).

Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των μολύνσεων σε αυτή την περιφέρεια ξεπέρασε αυτές στην περιοχή της βόρειας Αμερικής (4.330.989 κρούσματα, στη μεγάλη τους πλειονότητα στις ΗΠΑ). Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παραμένουν η χώρα που υφίσταται το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, με 4,2 εκατομμύρια μολύνσεις και σχεδόν 150.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.

Στη Λατινική Αμερική, η χώρα που πλήττεται περισσότερο είναι η Βραζιλία, με 2.419.091 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 87.004 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ως χθες Κυριακή. Μεγάλες αυξήσεις των μολύνσεων διαπιστώνονται στο Μεξικό, στο Περού, στην Κολομβία και στην Αργεντινή, χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων αποπειρώνται να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας για να περιορίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, η Ευρώπη παραμένει στην κορυφή αυτής της τραγικής κατάταξης, με 207.933, ακολουθούμενη από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (183.281) και τις ΗΠΑ και τον Καναδά (155.673).

Τον Μάιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) χαρακτήρισε την αμερικανική ήπειρο νέο επίκεντρο της πανδημίας, μετά την Ευρώπη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter