Κορονοϊός: Σε καραντίνα επτά ημερών ο οίκος ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι – Εντοπίστηκαν 36 κρούσματα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα επτά ημερών ο οίκος ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι – Εντοπίστηκαν 36 κρούσματα

Τριάντα έξι κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε ενοίκους και εργαζόμενους οίκου ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη, που θα τεθεί σε επταήμερη καραντίνα. Η διασπορά έγινε από εργαζόμενο της μονάδας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο οίκος ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης θα τεθεί σε επταήμερη καραντίνα.

«Από χθες το βράδυ που έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα, όλος ο μηχανισμός τέθηκε σε επιφυλακή, με εποπτεία του κ. Χαρδαλιά -γι’ αυτό ήρθαμε και εδώ με τον κ. Καθηγητή- δόθηκαν εντολές σε όλο το προσωπικό της δομής και από αυτή τη στιγμή τίθεται σε επταήμερη καραντίνα. Δεν μπαίνει, δε βγαίνει κανένας και (γίνεται) ό,τι προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα», υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Κάθε δύο μέρες θα γίνονται επαναληπτικά τεστ και θα ελέγχεται η κατάσταση. Τριάντα τρεις τρόφιμοι και τρεις εργαζόμενοι είναι θετικοί. Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί πάνω από είκοσι και σιγά σιγά θα μεταφέρονται και άλλοι», πρόσθεσε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης ότι, 33 είναι τα κρούσματα σε ενοίκους του γηροκομείου και 3 σε προσωπικό και η διασπορά έγινε από εργαζόμενο της μονάδας. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί, ενώ όλοι όσοι παρουσίασαν συμπτώματα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα παρθούν μέτρα στη μονάδα σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

«Έχουμε μια μεγάλη επιδημία σ’ αυτό το γηροκομείο που τηρούσε όλα τα μέτρα- δεν επιτρεπόταν ούτε επισκεπτήριο. Δυστυχώς προήλθε από προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και εξήγησε πως πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσιόδρας, αυτό το παράδειγμα δείχνει «πώς μπορεί ο ιός να περάσει από έναν χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος -νέους που διασκεδάζουν σ’ ένα νησί, σ’ έναν χώρο διακοπών- σ’ ένα γηροκομείο που είναι μια πολύ ευαίσθητη μονάδα με ανθρώπους ηλικιωμένους».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το γεγονός ότι έχει κατέβει ο μέσος όρος ηλικίας όσων προσβάλλονται από τον ιό, απάντησε: «Δεν με ανησυχεί από την άποψη ότι κινδυνεύουμε περισσότερο, με ανησυχεί από την άποψη ότι μπορούν να το μεταδώσουν ευκολότερα σε ευπαθείς ομάδες γιατί οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter