Κορονοϊός: Στην Ελλάδα η πρώτη… ελλιπής παρτίδα με τα εμβόλια της Pfizer/BioNtech

Κορονοϊός: Στην Ελλάδα η πρώτη… ελλιπής παρτίδα με τα εμβόλια της Pfizer/BioNtech

Μέσω του Προμαχώνα ήρθε στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα εμβολίων της εταιρείας Pfizer/BioNtech.

Το πρώτο «κομμάτι» των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού βρίσκεται στην Ελλάδα από το απόγευμα των Χριστουγέννων.

Η ελλιπής πρώτη παρτίδα θα τοποθετηθεί αρχικά σε εξειδικευμένους χώρους αποθήκευσης, ούτως ώστε να ξεκινήσει στη συνέχεια η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού και να τεθεί σε εφαρμογή το «σχέδιο Ελευθερία» της κυβέρνησης, η οποία έχει εναποθέσει μεγάλο μέρος της πολιτικής της στο εμβόλιο, εξακολουθώντας να λησμονεί τους υγειονομικούς και το προσωπικό του ΕΣΥ, που εξακολουθούν να δίνουν δίχως ενισχύση τη μεγάλη μάχη απέναντι στον ιό.

Ο μικρός αριθμός αυτών εμβολίων αναμφισβήτητα παρατείνει την ανησυχία των πολιτών που θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να επιτευχθεί -σύμφωνα με τους σχεδιασμούς- ανοσία της αγέλης.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση και το αιτιολογικό́ έγκρισης στην ΕΕ του εμβολίου των εταιρειών Pfizer-Biontech που έδωσε στη δημοσιότητα ο EMA «δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι από τους εμβολιασθέντες θα εξακολουθούν να μπορούν να μεταδίδουν και να εξαπλώνουν τον ιό». Επίσης, «η διάρκεια της προστασίας που παρέχει δεν είναι γνωστή».

Το σχέδιο για τους εμβολιασμούς

Βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή της υγείας και όσοι βρίσκονται σε κλειστές δομές.

Στις 27 Δεκεμβρίου, θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας. Την Κυριακή 27/12 θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την επόμενη μέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα έρθει στη χώρα, εκτός απροόπτου, η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter