Κορονοϊός: Στις 11 οι ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη των γιορτών – Τι θα ισχύσει για κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Κορονοϊός: Στις 11 οι ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη των γιορτών – Τι θα ισχύσει για κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Τα μέτρα που θα ισχύουν εν όψει των εορτών θα παρουσιάσουν στις 11:00 στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

Όπως όλα δείχνουν, τα σχέδια της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς λόγω εορτών πάνε περίπατο αφού οι ειδικοί διαφωνούν με το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη δεδομένη στιγμή όπου ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων συνεχίζει να είναι υψηλός.

«Δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί» δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη η  Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων φαίνεται να κατέληξαν στην εισήγηση να ανοίξουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου μόνο κομμωτήρια και μικρά βιβλιοπωλεία. Η λύση που προτείνεται για τα υπόλοιπα είναι του click away, δηλαδή με παραλαβή του εμπορεύματος στην είσοδο του καταστήματος από τον πελάτη, κατόπιν ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Επιπλέον, ανοιχτά μπορούν να μείνουν μεθαύριο, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα, η λειτουργία τους, ωστόσο είναι προαιρετική, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter