Κορονοϊός: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna – Πιο εύκολη η συντήρησή του

Κορονοϊός: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna – Πιο εύκολη η συντήρησή του

Η μάχη του εμβολίου συνεχίζεται με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna να δηλώνει τώρα πως το δικό της εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 94,5% σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις δοκιμές της Φάσης 3.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian, το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε 95 ασθενείς με κορονοϊό και διαπιστώθηκε πως το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό. 

«Η συνολική αποτελεσματικότητα ήταν αξιοσημείωτη… είναι μια υπέροχη μέρα», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Moderna, Tal Zaks.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει τώρα να υποβάλει αίτηση στην αμερικανική ρυθμιστική αρχή, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, για έγκριση τις επόμενες εβδομάδες. Στη δοκιμή, 90 από τους ασθενείς έλαβαν το εικονικό φάρμακο και πέντε το εμβόλιο.

Τα αποτελέσματα είναι τα τελευταία ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορονοϊού από τις εταιρείες ανά τον κόσμο και έρχονται μόλις μία εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις της Pfizer της οποίας το εμβόλιο είναι κατά 90% αποτελεσματικό. 

Το εμβόλιο Moderna, το οποίο δοκιμάζεται σε περισσότερους από 30.000 εθελοντές, δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμο εκτός ΗΠΑ μέχρι το επόμενο έτος. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα έχει 20 εκατομμύρια δόσεις έτοιμες να αποσταλούν στις ΗΠΑ πριν από το τέλος του 2020 και ελπίζει να κατασκευάσει 500 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο δόσεις παγκοσμίως το επόμενο έτος.

Παράλληλα, η εταιρεία συμφώνησε να παράσχει στις ΗΠΑ 100 εκατομμύρια δόσεις, με δυνατότητα αγοράς 400 εκατομμυρίων ακόμη. Η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Ελβετία, το Κατάρ και το Ισραήλ έχουν επίσης υπογράψει συμφωνίες, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει «πιθανή συμφωνία αγοράς» από 80 έως 160 εκατομμύρια δόσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο αντίθετα επέλεξε να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα αγοράς εμβολίων της ΕΕ.

Το εμβόλιο της Moderna, το οποίο βασίζεται σε παρόμοια τεχνολογία mRNA με αυτό της BioNTech, αναμένεται να αξιολογηθεί από της αμερικανική ρυθμιστική αρχή όταν το εμβόλιο δοκιμαστεί σε 151 ασθενείς με Covid-19 σε δοκιμές που θα παρακολουθούνται κατά μέσο όρο για περισσότερο από δύο μήνες.

Διατήρηση σε κανονικές θερμοκρασίες 

Εάν τα αποτελέσματα παραμείνουν τόσο εντυπωσιακά, το εμβόλιο της Moderna θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει ένα πλεονέκτημα από αυτό της Pfizer και αυτό διότι ενώ της Pfizer απαιτεί υπερβολική ψύξη μεταξύ -70C και -80C για τη διατήρησή του, της Moderna σύμφωνα με την εταιρεία θα μπορεί να αποθηκευτεί σε βασικές θερμοκρασίες ψύξης από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου για 30 ημέρες. Επίσης, θα μπορεί να αποθηκευτεί για έξι μήνες στους -20 βαθμούς Κελσίου για αποστολή και μακροχρόνια αποθήκευση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter