Κορονοϊός: Στο επίκεντρο της πανδημίας οι ΗΠΑ – Ξεπερνούν τους 17.000 οι νεκροί

Κορονοϊός: Στο επίκεντρο της πανδημίας οι ΗΠΑ – Ξεπερνούν τους 17.000 οι νεκροί

Πάνω από 17.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού, με τα κρούσματα στη χώρα να ξεπερνούν τα 472.000, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

O αριθμός θανάτων είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τις τρεις τελευταίες ημέρες αναφέρονται καθημερινά πάνω από 1.900 ημερησίως. Τα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 472.000 και αυξάνονται κατά 30-35.000 την ημέρα, όσο γίνονται ευρύτερα διαθέσιμα τα διαγνωστικά τεστ.

Σε όλον τον κόσμο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περίπου 1.5 εκατομμύριο και οι θάνατοι πλησιάζουν τους 100.000. Μόνο η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από τις ΗΠΑ (18.279 με βάση τον χθεσινό απολογισμό), αν και ο πληθυσμός της είναι κατά πολύ μικρότερος.

Νέα Υόρκη: Μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ

Μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. η οποία δέχεται και το μεγαλύτερο πλήγμα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες των ΗΠΑ.

Η εν λόγω είδηση «δίνει μια ελπίδα αισιοδοξίας σχετικά με την επιπέδωση της καμπύλης μέτρησης των περιστατικών που χρειάζονται κατεπείγουσα νοσηλεία», σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Άντριου Κουόμο. Σύμφωνα με τον Κουόμο, την Πέμπτη νοσηλεύονταν στην εντατική 17 λιγότεροι ασθενείς σε σύγκριση με την Τετάρτη. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μείωση των βαρέως νοσούντων αφότου ξέσπασε η πανδημία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter