Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαϊα – Τα σενάρια για μετακινήσεις, σχολεία και καταστήματα

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαϊα – Τα σενάρια για μετακινήσεις, σχολεία και καταστήματα

Μετά το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου η κυβέρνηση τρέχει τώρα να προλάβει τα χειρότερα αναζητώντας λύσεις ώστε τα κρούσματα να πέσουν και πάλι σε τριψήφιο νούμερο μετά τη ραγδαία αύξηση που παρουσιάζεται την τελευταία εβδομάδα. 

Ο τεταρψήφιος αριθμός κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις που ήδη έχουν ξεπεράσει τις 200 σε ολόκληρη την Ελλάδα φέρνουν όλο και πιο κοντά την εφαρμογή αυστηρών νέων μέτρων, ακόμη και ενός ολικού lockdown τύπου Μαρτίου.

Στο επίκεντρο συνεχίζει να βρίσκεται η Αττική ενώ «πονοκέφαλο» προκαλεί πλέον και η εικόνα της Θεσσαλονίκης μετά την αύξηση κατά 50% του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης αλλά και η Αχαΐα. Το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον κορονοϊό, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Τετάρτη, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε πως τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 4.000, ενώ ανοδική τάση καταγράφεται και στις νέες νοσηλείες, προμηνύοντας δύσκολες καταστάσεις. Σε απόλυτους αριθμούς επισήμανε ότι οι εκτιμήσεις είναι ότι αυτήν την εβδομάδα τα κρούσματα θα είναι 7.000 έως 8.000 πανελλαδικά, επιστρέφοντας στα δεδομένα των πρώτων μηνών του 2020.

Τα τρία μέτρα που εξετάζονται

Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες μέρες, οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Για τον λόγο αυτό, στο τραπέζι υπάρχουν ήδη τρεις προτάσεις οι οποίες μελετούνται. 

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 – 05.00 και στην Αττική αντί από τις 21:00 το βράδυ που ισχύει ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Σε αυτή την περίπτωση το click away θα λειτουργεί ως τις 5 το απόγευμα, ενώ αμφίβολο είναι αν θα συνεχιστούν οι αγορές με τη μέθοδο του click in shop.

-Παρεμβάσεις στα σχολεία με επιστροφή και πάλι στην τηλεκπαίδευση όχι μόνο για τις «κόκκινες» περιοχές. Την άποψη πως πρέπει να ξανακλείσουν άμεσα τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

-Μέτρα τοπικού χαρακτήρα σε όποια περιοχή κριθεί απαραίτητο. 

Στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή αναμένεται να εξετασθούν εκ νέου τα στοιχεία και να παρθούν αποφάσεις. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter