Κορονοϊός: «Στο κόκκινο» τα νοσοκομεία και διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ – Ανησυχία για βαριά περιστατικά «Όμικρον»

Κορονοϊός: «Στο κόκκινο» τα νοσοκομεία και διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ – Ανησυχία για βαριά περιστατικά «Όμικρον»

Παρά το γεγονός πως κυβερνητικά χείλη διατυμπάνιζαν το προηγούμενο διάστημα πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος της πανδημίας του κορονοϊού, η πραγματικότητα για μία ακόμα φορά είναι σκληρή με το ΕΣΥ να βρίσκεται σε «ασφυξία» και το υγειονομικό προσωπικό κυριολεκτικά στο όριό του. Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα πως σε ένα με το πολύ ενάμιση μήνα θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιβεβαιώνουν το υπεραισιόδοξο αυτό σενάριο. Με αυτά τα δεδομένα, οποιαδήποτε πιθανότατα χαλάρωσης των μέτρων αναβάλλεται, προς ώρας.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι 81 άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή νικημένοι από κορονοϊό ενώ η πίεση στα νοσοκομεία έχει φτάσει ξανά στο «κόκκινο» καθώς 688 άτομα βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια στιγμή, την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν βαριά πάσχοντες ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, παρουσίασε με στοιχεία ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου.

Με ανάρτησή του στο Facebook αποκάλυψε ότι την Πέμπτη 20/1 και μέχρι τις 12:15 το μεσημέρι 122 βαρέως πάσχοντες ασθενείς, δίνουν τη μάχη εκτός ΜΕΘ, διασωληνωμένοι μηχανικά αεριζόμενοι σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες.

Ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, αναφέρει ότι τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμονής για ΜΕΘ υπουργείου Υγείας – ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ.

Τη στιγμή που τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, η χώρα έχει ξεπεράσει τους 22.000 νεκρούς από κορονοϊό, προχωρά όπως φαίνεται στην υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών της για κατάργηση ή και υποβάθμιση νοσοκομείων με ταυτόχρονη είσοδο των ιδιωτών, αποδεικνύοντας πως η απαξίωση του ΕΣΥ ήταν κυβερνητικό σχέδιο.

Κρούσματα «Όμικρον» σε ΜΕΘ

Μάλιστα, η μετάλλαξη «Όμικρον» δυστυχώς δείχνει τα δόντια της, όπως είχαν προαναγγείλει οι ειδικοί, καθώς τουλάχιστον 4 ασθενείς διασωληνώθηκαν την Πέμπτη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν». Συνεπώς, όλα συντείνουν στο ότι η χαλάρωση των μέτρων απομακρύνεται τουλάχιστον προς ώρας. Την ερχόμενη Τετάρτη οι ειδικοί αναμένεται να επανεξετάσουν την επιδημιολογική εικόνα αλλά και την πίεση στα νοσοκομεία, για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter