Κορονοϊός: Στο τραπέζι η παράταση του lockdown – Η πίεση στο ΕΣΥ και οι σκέψεις για άνοιγμα του click away

Κορονοϊός: Στο τραπέζι η παράταση του lockdown – Η πίεση στο ΕΣΥ και οι σκέψεις για άνοιγμα του click away

Η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ αναμένεται να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα στη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Από τη μία η πληρότητα στις ΜΕΘ αυξάνεται, από την άλλη πληθαίνουν οι φωνές για άρση του lockdown.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η κατάσταση είναι οριακή και «δείχνουν» προς συνέχιση του lockdown προκειμένου να μην ξεφύγουν τα κρούσματα που έχουν παγιωθεί σε 1.400 ημερησίως περίπου. Την ίδια ώρα, σχεδόν 600 από αυτά εντοπίζονται στην Αττική με τις ΜΕΘ να αγγίζουν πληρότητα σχεδόν 90%. Σε αυτό το μήκος κύματος, κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. 

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Τα δεδομένα «φρενάρουν» την «επιτελική» αισιοδοξία – Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ, ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Ταυτόχρονα, θεωρείται πιθανή η αναβάθμιση στο επίπεδο «αυξημένου» κινδύνου για τα Ιωάννινα και «πολύ αυξημένου» για την Κάλυμνο ενώ το ερωτηματικό παραμένει για το τι θα συμβεί με τις συστάσεις για χρήση της διπλής μάσκας, που συζητείται εδώ και μέρες.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει η σκέψη για άνοιγμα του click away από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, προκειμένου να… πέσουν οι τόνοι και στο λιανεμπόριο καθώς οι καταστηματάρχες και οι αντοχές τους δοκιμάζονται από το συνεχές «άνοιξε-κλείσε».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter